"Главни пројектант позван на отварање Жежељевог моста"

Кабинет министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић саопштио је да је главни пројектант новог Жежељевог моста у Новом Саду, Александар Бојовић, био уредно позван на свечаност поводом отварања, да је потврдио долазак, али да је због кашњења, затварања прилаза и проблема са полицијом његово присуство изостало.

Министарство је 30. августа у 15.48 упутило позивницу Бојовићу да заједно са највишим представницима Србије присуствује отварању моста, што је он и потврдио, наводи се у саопштењу Кабинета министарке грађевинарства поводом писања медија о томе да Бојовић није био присутан на свечаном отварању моста 1. септембра.

Указују и на то да се Бојовић, у одговору који је послат истог дана у 16.08, захвалио на позиву, потврдио долазак и навео да ће заједно с њим бити и Димитрије Алексић.

На списку званица за отварање моста била су имена Бојовића и Алексића под редним бројевима 27 и 28, а место окупљања званица било је на главном улазу у "градилиште Жежељев мост" са новосадске стране.

"На дан отварања моста, 1. септембра, у 10.35 г. Бојовић се телефоном јавио сарадници Министарства задуженој за пријем гостију и рекао да је 'хтео да се паркира код хотела 'Аурора' који се налази низводно од новог моста, али да није могао, па је ауто оставио на другом месту и пешке кренуо ка мосту. Два минута касније, у 10.37 сарадница Министарства позвала је Бојовића и понудила свој аутомобил да га довезе до места окупљања, што је Бојовић и прихватио. Аутомобил је по Бојовића кренуо у 10.40. Сарадница Министарства је у 10.51 поново позвала Бојовића, али се он није јављао. Када је позвала возача који је требало да га довезе, он јој је рекао да се чуо са главним пројектаном, али да се још нису срели", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су у 10.54, због доласка председника републике, сви улази на мост били затворени и да се Бојовић до тада није појавио на месту за званице.

Када је свечаност завршена, Бојовић је позвао сарадницу Министарства и рекао да је имао проблем са полицијом јер је покушавао да уђе на мост на другим локацијама које нису биле предвиђене за његов и долазак свих осталих гостију, који су се уредно и на време појавили.

У саопштењу се напомиње да се на месту предвиђеном за званице нешто око 10.30 појавио професор Факултета техничких наука у Новом Саду Властимир Радоњанин (на списку званица под бројем 29), који је рекао да је у "пратњи главног пројектанта и да чека Бојовића који мало касни".

Министарство поручује да жали што главни пројекант Бојовић није успео да дође на отварање новог Жежељевог моста у Новом Саду и сматра да је најважније да овај мост дуго служи свим становницима Новог Сада и грађанима Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар