Ђорђевић: Још више пажње италијанским инвеститорима

Србија је земља великог потенцијала за развој сарадње као и за још веће привлачење италијанских инвестиција, сагласили су се министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Италије Карл Ло Кашо.

Зоран Ђорђевић, који је присуствовао радном доручку са амбасадором Италије Ло Кашом и председником Коморе италијанско-српских привредника Ђорђом Маркеђанијем, истакао је да билатералну сарадњу Србије и Италије одликују традиционално блиски и пријатељски односи.

Додао је да ће се у наредном периоду више пажње посветити италијанским инвеститорима у циљу унапређења односа од заједничких интереса.

Према његовим речима, Србија има позитивну пословну климу за ширење пословања страних инвеститора, саопштило је министарство.

"Србија је отворена за све сугестије како би унапредила услове живота и рада њених грађана, а тиме и напредовала на свом европском путу. Желимо да све донесене одлуке буду у складу са потребама послодаваца као и радника, јер то је једини начин да наша земља има позитивно пословање", рекао је министар.

Додао је да све промене првенствено морају да се решавају у складу са тренутним могућностима Србије.

Ђорђевић је захвалио амбасадору Ло Кашу и италијанским инвеститорима који су препознали потенцијал Србије и инвестирали у њу када то нико није желео.

Како је рекао, прави пример за добро пословање је банка "Интеза", једна од водећих банака у Еврозони и најснажнија банкарска групација у Италији, која успешно послује у Србији већ дуги низ година.

"Односи ће наставити да се крећу узлазном путањом"

Амбасадор Ло Кашо сагласио се да је Србија земља великог потенцијала за развој сарадње.

Истакао је да ће односи Србије и Италије наставити да се крећу узлазном путањом.

Ло Кашо је навео да је Италија данас један од водећих трговинских партнера и највећи страни инвеститор у Србији захваљујући интензивној билатералној сарадњи, која се постепено проширила и на друге области.

"Наше стратешко партнерство подразумева и да подржавамо и пратимо Србију на њеном европском путу", рекао је амбасадор, саопштило је Министарство.

број коментара 0 Пошаљи коментар