Сарадња са кинеском провинцијом Шандонг

Председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом провинције Шандонг коју предводи заменик гувернера Ванг Шуђиан, који је истакао да му је жеља да компаније из те провинције дођу у Србију и да се оствари напредак и заједничка корист.

Ванг Шуђиан је истакао и жељу да сарадња Србије и њихове провинције посебно напредује у три правца, наводећи да се први правац односи на побољшање механизма међусобних посета на високом нивоу као и на нивоу локалних самоуправа, саопштено је из Савета.

"Други правац сарадње на коме посебно треба радити односи се на реализацију инфраструктурних пројеката, саобраћајну индустрију, на област електроенергетике, нафтне индустрије, грађевинарства", рекао је Ванг Шуђиан и додао да се трећи правац односи на област текстилне, хемијске индустрије, прераду прехрамбрених производа.

Шуђиан је рекао да се јуче делегација провинције Шандонг уверила да радови на изградњи Кинеског културног центра теку по плану, као и да су обишли и радове на коридору 11, где је на деоници Обреновац-Уб и деоници Лајковац-Љиг главни извођач радова компанија "Шандонг Хај Спид".

Ванг Шуђиан је истакао да компанија "Хисенсе" која је недавно постала већински власник компаније "Горење" а која послује у Ваљеву, Зајачеру и Пазови, жели да прошири своје пословање.

Николић је истакао да је Кина Србији свеобухватни стратешки партнер и да се сарадња Србије и Кине заснива се на најчвршћим темељима, темељима пријатељства.

"Са кинеском државом и компанијама рачунамо на дугорочно партнерство, и док постоји искрено пријатељство према Кини, Србија не мора да брине о све бржем економском развоју", рекао је Николић и додао да две државе треба да производе за треће тржиште, а да му је жеља да се у Србији отварају нови кинески производни погони.

У разговору је учествовао и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво