Инвестиције у Трепчу, Вучић најавио отварање фабрике у Лепосавићу

Уложићемо огроман новац у Трепчу – 13 милиона евра и отворити фабрику батерија у Лепосавићу, где ће бити запослено 300 људи, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Александрa Вучићa су грађани у Лешку дочекали аплаузима и транспарентима са натписом "Вучић – Србија – Косово и Метохија" и повицима "Ацо, Србине".

"Знам шта бисте волели да чујете, али ја то не могу да вам кажем, не зато што нећу, већ што сам довољно одговоран, а знате колико се борим", рекао је председник грађанима испред Пољопривредне школе из Приштине, са испоставом у Лешку, коју је затим обишао.

Нагласивши да је 2014. године, када је постао премијер, Србија била пред банкротством, а да данас имамо много више новца, председник је најавио изградњу интерната.

"Данас имамо много више новца него раније, и ја зато данас вама у Лешку хоћу да кажем – не само да ћемо направити интернат за Пољопривредну школу, који ће моћи да прими 150 до 200 деце. Колико сутра, а најкасније у року од седам до десет дана, кренуће машине да раде пут Врачево–Рватска, радићемо и друге сеоске путеве. Хоћемо да помогнемо, да ви осетите бригу своје државе, да осетите колико бисмо желели да се осећате сигурније и да живите боље", поручио је Вучић.

Истакао је да ће Србија уложити 13 милиона евра у Трепчу, како би се обезбедио дугорочан останак и опстанак људи.

"Жеља нам је, прихватите обећање, да отворимо фабрику батерија у Лепосавићу, запослимо 300 људи, мислим да бисмо тиме много тога урадили за овај крај", додао је председник и подсетио да је, где год је најавио отварање фабрике, долазио да ту фабрику и отвори.

Вучић је навео да се у Лепосавићу одржава и Бизнис форум, да ће бити значајних субвенција за фирме из централне Србије које хоће да улажу у српске средине на Косову и Метохији.

"Чуо сам да се Сирогојно већ јавило, траже вишак воћа који се овде производи, хоће и хладњачу да направе. То је за сељака добро, за домаћина добро, да има где да пласира свој производ", рекао је Вучић.

Ако се све ово уради, додао је, сигуран је да ће се људи и у Лешку и у целом Лепосавићу осећати много боље него данас.

Изразио је уверење да ће то обезбедити дугорочан опстанак и останак Срба у том делу Косова и Метохије.

"Много хвала што бринете о нашој отаџбини, о свом огњишту, а ми ћемо уз вашу помоћ и подршку умети да бринемо и о вашој деци и о вашој будућности. Будите сигурни да ћемо се понашати одговорно и озбиљно. И не само да вас нећемо заборавити, јер сте ви исто оно што и ми. Делимо заједничку, исту судбину – тако је било, тако ће и бити", поручио је председник.

Захвалио је на, како каже, "величанственом дочеку" и обраћање завршио речима: "Живела Србија."

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво