Љајић и Рос о јачању економске сарадње

Министар трговине, туризма и телекомуникацијa Расим Љајић разговарао је у Београду са министром трговине САД Вилбуром Росом. Том приликом Рос је рекао да је Србија интересантна дестинација за нове америчке инвестиције.

Приликом састанка са министром Расимом Љајићем, амерички министар трговине Вилбур Рос најавио је долазак компанија из тзв. Силицијумске долине, које намеравају да улажу у област ИТ и високих технологија.

Рос је изразио задовољство због успешног пословања америчких компанија у Србији, саопштено из ресорног министарства.

Амерички министар подсећа да је за повећање броја долазака туриста из САД посебно значајно то што је Њујорк тајмс Србију сврстао међу 20 најинтересантнијих дестинација у свету.

Министар Љајић истиче да је посебно значајно за привлачење инвестиција из САД у Србији, потписивање билатералног Споразума о заштити и подстицању инвестиција, чије усаглашавање је у току.

Љајић додаје да ће Србија наставити са промотивним активностима како би се повећао број америчких туриста, којих је за првих шест месеци за 10 одсто више него у истом периоду прошле године.

На састанку је било речи и о процесу придруживања Србије Светској трговинског организацији (СТО), као и о темама из области информационе безбедности и е-трговине, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара