Подршка пољопривредницима на Космету

Ове године Влада Србије је издвојила додатна средства директне подршке пољопривредницима са КиМ. Министар пољпоривреде Бранислав Недимовић рекао је за РТС све тече онако како је договорено и да је у сарадњи са Канцеларијом за КиМ издвојено додатних 200 милиона за опрему пољопривредних произвођача.

Бранислав Недимовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је подршка пољопривредницима важна јер је то основна делатност многих на КиМ.

У оквиру посете председника Вучића Космету биће одржан и бизнис форум а Недимовић је најавио да долази много привредника из Централне Србије, нарочито из сектора прехрамбене индустрије.

Истиче да је важно да се роба сакупља и пласира на тржиште Централне Србије или неко друго.

Недимовић напомиње и значај брендирања производа и објашњава да би они, када би имали ознаку географског порекла, били атрактивнији.

"Све почиње и завршава се на економији. Ако нема јаке економије, нема опстанка становништва", каже Недимовић.

Додаје да је најважнија ствар да се људи организују на квалитетан начин, да саберу робу и да је пласирају на тржиште.

Министарство логистички подржавава пољопривреднике, каже Недимовић и истиче да се све своди на економске добити које ће имати сви грађани.

Осврнуо се и на политичку ситуацију у Приштини, наводећи да они "не могу ни сами са собом да се договоре".

Наводи да је Београду стало до просперитета и да Србија има свој пут. Каже да је Београд потпуно укључен у преговарачки процес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво