Објављен списак послодаваца који запошљавају "на црно"

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објавило је на свом сајту списак са именима 21 послодавца код којег су затечена лица на раду "на црно".

Према том списку, приликом ванредних инспекцијских надзора извршених 1. септембра на градилиштима у Београду, укупно 61 лице које је радило "на црно" затечено је код 16 послодаваца који су регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР), али и код пет нерегистрованих субјеката.

Међу субјектима који чак уопште немају фирме регистроване у АПР-у, а код којих је инспекција затекла непријављене раднике, наведени су Алекса Крстић из Параћина, Сретен Андрић из Сурчина и Александар Цветковић из Обреновца, са по три затечена лица без папира.

Највише радника "на црно" – њих пет – инспекција је затекла код Милка Митова из Београда, док је Александар Стојимировић, такође из Београда, самостално обављао нерегистровану делатност.

На списку стоје и називи фирми послодаваца које су регистроване у АПР-а, а код којих је инспекција 1. септембра такође затекла непријављене раднике.

Највише лица на раду "на црно" – по седморо њих – затечено је, према списку, у СЗР "Л.У.К.А.Д" и "Армарт 011" из Београда, док је у СЗР "Лим – Рад Плус" из Лознице затечено шест таквих радника.

Без папира су, између осталих, затечена и четири радника у СЗР "Дане" из Старих Бановаца, док су по три таква радника затечена у "Грађи промет" д. о. о., из Београда и ГР "Гаковић градња", Београд.

По два непријављена радника затечена су у фирмама "Цакић градња" из Велике Моштанице, "Црна Трава градња" д. о. о. из Црне Траве, ПР Драгољуб Мушкиња из Старе Пазове, ЗГР "Буда градња", Београд, "Ексинг" д. о. о., Београд, ПР "МР МИЛМАР", Београд и СЗР "Саша", Београд.

"Лукас градња" Београд, СЗР "Све у реду" Лозница и "АРХИ ПРО" д. о. о. Београд имали су по једно затечено лице на раду "на црно".

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је у понедељак да ће све фирме које запошљавају раднике "на црно" бити истакнуте на сајту Министарства за рад.

Ђорђевић је тада указао да су и након најаве ванредне инспекције свих градилишта у Београду, инспектори затекли пет радника на црно, а додатном инспекцијом у још четири општине 56 непријављених радника.

Министар је најавио и да се разматра измена Закона о раду, који ће бити ригорознији према онима који крше закон, а до тада ће Министарство на свом сајту објављивати све што инспектори за рад открију на терену – где су вршене контроле, ко запошљава раднике на црно, колико радника...

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво