Планови нишког аеродрома, потребне инвестиције

Вршилац дужности директора Аеродрома "Константин Велики" у Нишу Душан Кнежевић рекао је за РТС да се прве инвестиције могу очекивати већ у следећем месецу, као и нова опрема.

Пре готово месец дана потписима министарке Зоране Михајловић и градоначелника Ниша Дарка Булатовића држава је званично преузела управљање нишким аеродромом. Од тада је било много спекулација у јавности о томе како послује аеродром, да ли ће се нешто мењати кад је реч о броју летова, ценама и путницима.

Са нишког аеродрома тренутно лете три компаније, две највеће нискобуџетске "Визер" и "Рајанер". Прва има четири линије, а друга компанија пет.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Душан Кнежевић је рекао да све линије које су до сада летеле у летњој сезони са нишког аеродрома остаће и у наредном периоду и биће и у току летње и зимске сезоне.

Све авио-компаније имају важеће уговоре до 2021, а неке и до 2022. године, рекао је Кнежевић.

Говорећи о аеродромској такси, Кнежевић је рекао да постоје уговори и није реално да се деси да се повећају таксе.

"У сарадњи са ресорним министарством радимо на плановима и дугорочним и за краћи период. Потребне су нам инвестиције", истакао је Кнежевић.

Према његовим речима, прве инвестиције могу се очекивати већ у следећем месецу, нова опрема и брзо ће уследити резултати.

За 15. новембар је најављена линија Беч–Ниш. Са нишког аеродрома летеће компанија "Визер" до Беча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво