Раст броја страних туриста у Београду

Током јула у Београду је у боравило 19 одсто више страних туриста него у истом месецу прошле године, према подацима Секретаријата за управу - сектор статистике.

Од укупно 123.013 туриста регистрованих у јулу у главном граду Србије, 110.637 је страних који су остварили 216.526 ноћења, што је пораст од 26 процената у односу на број ноћења забележен у јулу прошле године, саопштила је Туристичка организација Београда.

Од почетка године, у Београду је регистровано укупно 616.067 гостију, од којих 522.815 страних, што је повећање за 11 одсто.

Најбројнији гости у периоду јануар-јул су били из Турске, Кине, Немачке, Хрватске и БиХ.
Највећи број ноћења остварили су гости из Турске, Кине, Ирана, Немачке и Хрватске, затим Грчке, Израела и Руске Федерације.

"Посебно значајан раст остварили су гости из Кине, што је резултат пре свега добрих односа две земље, а затим и активности Туристичке организације Београда на том туристичком тржишту", рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а.

Поповић је најавио учешће на наступајућем годишњем заседању Светске федерације градова у туризму (WTCF), од 6. до 10. септембра у кинеском граду Цингдау, посвећеном тржиштима са већом концентрацијом туристичке потражње, међу којима је и наша земља.

број коментара 0 пошаљи коментар