Михајловићева и Пинтер о изградњи брзе пруге до Будимпеште

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и разговарала је с амбасадором Мађарске у Београду Атилом Пинтером о сарадњи две земље у области инфраструктуре и саобраћаја, укључујући изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта.

"Србија је почела радове на две деонице и потписала комерцијални уговор за трећу деоницу, и желимо да видимо да пројекат напредује и са мађарске стране, будући да је реч о заједничком кинеско-мађарско-српском пројекту који ће боље повезати не само наше две земље, него и читав овај део Европе", рекла је Михајловићева.

Како се наводи у саопштењу из кабинета потпредседнице Владе, Пинтер је информисао Михајловићеву о активностима које се предузимају на реализацији пројекта градње брзе пруге на територији Мађарске, где се очекује да до краја године почну радови на реконструкцији.

На састанку је разговарано и о реализацији Оквирног споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктурних пројеката, потписаног између влада Србије и Мађарске на заједничкој седници у фебруару, као и о реализацији пројекта изградње Фрушкогорског коридора, тј. брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума. 

Међу темама састанка била је и сарадња две земље у области водног и друмског саобраћаја, укључујући решавање проблема дугог задржавања на најпрометнијим граничним прелазима, додаје се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар