Вучић захвалио радницима у Грделичкој клисури, донето ново решење за косину

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на јужном краку Коридора 10 у Грделичкој клисури. Захвалио је радницима који граде ауто-пут и најавио велике промене у наредним данима у радовима на косини која се обрушавала у августу.

Александар Вучић је одао признање инжењерима и радницима који су ангажовани на Коридору 10, на једној од најтежих деоница. Рекао је да се креће са реализацијом новог решења за косину која се обрушавала у августу. 

Навео је да се десет дана водила кампања против људи који су радили на ауто-путу и захвалио онима који су преузели одговорност на себе. "Прво себи пуцамо у обе ноге, па се после сетимо да морамо да радимо", рекао је Вучић.

Захвалио је грађевинцима који су прихватили да наставе да раде и заврше изузетно захтеван посао "на деоници о којој се само причало, а 70 година ништа није учињено".

Вучић је показао геолошки приказ терена, односно клизишта, те рекао да део брда мора да се одсече и пребаци на другу страну, што је око 300.000 метара кубних земље и других материјала. Постоји и проблем са потпорним зидом који се закачио за гребен, па минери не могу да приђу.

"Захвалан сам људима који ће сутра са новим решењем да приступе, да руше брдо и помере земљу на другу страну јер то што се сада није срушило, сада је очигледно да ће се срушити, само је питање тренутка", рекао је председник.

Они који су радили у Грделичкој клисури ће, рекао је Вучић, ући у историју јер су прокрчили и направили најтежи ауто-пут кроз Србију, а поређења ради навео је да је 30 километара пута кроз Грделицу као 200-250 километара кроз Војводину.

"И ово ћемо да савладамо и победимо", рекао је, а по питању рока завршетка приметио да је план до краја године, па ако и не буде, и ако буде до краја јануара, "никоме круна с главе неће пасти".

Истакао је да је важно да пут буде безбедан, а биће, уверен је, и завршен на време, у складу са уговором који је потписан.

Вучић је рекао да Коридор 10 представља жилу куцавицу југа Србије.

"То је пут који значи више инвеститора за Врање, Лесковац, Хан, Сурдулицу, Трговиште, Бујановац, за свако место јужно одавде", рекао је Вучић.

Председник је рекао да се нада да ће до краја године моћи да објави да још један велики инвеститор долази на југ Србије, додајући да је реч о светски познатој компанији. Онда са развојем југа више неће бити проблема, поручио је председник.

Са председником Вучићем радове су обишли министарка грађевинарства Зорана Михајловић и директор "Коридора Србије" Зоран Бабић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво