Вучић захвалио радницима у Грделичкој клисури, донето ново решење за косину

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на јужном краку Коридора 10 у Грделичкој клисури. Захвалио је радницима који граде ауто-пут и најавио велике промене у наредним данима у радовима на косини која се обрушавала у августу.

Александар Вучић је одао признање инжењерима и радницима који су ангажовани на Коридору 10, на једној од најтежих деоница. Рекао је да се креће са реализацијом новог решења за косину која се обрушавала у августу. 

Навео је да се десет дана водила кампања против људи који су радили на ауто-путу и захвалио онима који су преузели одговорност на себе. "Прво себи пуцамо у обе ноге, па се после сетимо да морамо да радимо", рекао је Вучић.

Захвалио је грађевинцима који су прихватили да наставе да раде и заврше изузетно захтеван посао "на деоници о којој се само причало, а 70 година ништа није учињено".

Вучић је показао геолошки приказ терена, односно клизишта, те рекао да део брда мора да се одсече и пребаци на другу страну, што је око 300.000 метара кубних земље и других материјала. Постоји и проблем са потпорним зидом који се закачио за гребен, па минери не могу да приђу.

"Захвалан сам људима који ће сутра са новим решењем да приступе, да руше брдо и помере земљу на другу страну јер то што се сада није срушило, сада је очигледно да ће се срушити, само је питање тренутка", рекао је председник.

Они који су радили у Грделичкој клисури ће, рекао је Вучић, ући у историју јер су прокрчили и направили најтежи ауто-пут кроз Србију, а поређења ради навео је да је 30 километара пута кроз Грделицу као 200-250 километара кроз Војводину.

"И ово ћемо да савладамо и победимо", рекао је, а по питању рока завршетка приметио да је план до краја године, па ако и не буде, и ако буде до краја јануара, "никоме круна с главе неће пасти".

Истакао је да је важно да пут буде безбедан, а биће, уверен је, и завршен на време, у складу са уговором који је потписан.

Вучић је рекао да Коридор 10 представља жилу куцавицу југа Србије.

"То је пут који значи више инвеститора за Врање, Лесковац, Хан, Сурдулицу, Трговиште, Бујановац, за свако место јужно одавде", рекао је Вучић.

Председник је рекао да се нада да ће до краја године моћи да објави да још један велики инвеститор долази на југ Србије, додајући да је реч о светски познатој компанији. Онда са развојем југа више неће бити проблема, поручио је председник.

Са председником Вучићем радове су обишли министарка грађевинарства Зорана Михајловић и директор "Коридора Србије" Зоран Бабић.

број коментара 9 пошаљи коментар
(недеља, 02. сеп 2018, 19:07)
Mašnica [нерегистровани]

Srbija

Svaki problem ima svoje rešenje.

(недеља, 02. сеп 2018, 18:10)
Dijana [нерегистровани]

Вучић захвалио радницима у Грделичкој клисури, донето ново решење за косину

Radnici ce uspesno izgraditi jedan od buducih simbola kako juzne Srbije, tako i cele jugoistocne Evrope .

(недеља, 02. сеп 2018, 17:51)
anonymous [нерегистровани]

Bravo, brdo mora da se skloni

Najzad pravo redsenje , sklonite taj stravicni potporni zid i brdo iza njega i da svi mirno spavamo !

(недеља, 02. сеп 2018, 16:54)
anonymous [нерегистровани]

velika stvar

Ovo je velika stvar za jug Srbije.

(недеља, 02. сеп 2018, 16:30)
anonymous [нерегистровани]

paramonte

Radnici se vredno trude da bi se taj put zavrsio.

(недеља, 02. сеп 2018, 15:46)
anonymous [нерегистровани]

autoput

Svi problemi oko potpornog zida ce se resiti i bice sigurno mesto za transport.

(недеља, 02. сеп 2018, 15:43)
Dejan [нерегистровани]

Auto-put

Novi auto-put na jugu Srbije bice od velike koristi za privredu i gradjane nase zemlje,ali i za sve one koji u nasu zemlju dolaze.

(недеља, 02. сеп 2018, 15:41)
Kaca [нерегистровани]

Komentar

Samo da se nastavi izgradnja auto-puteva u Srbiji ovim tempom i nece biti problema za uposlenost radnika i promet robe i usluga.

(недеља, 02. сеп 2018, 15:29)
Mija [нерегистровани]

Napredak

Mislim da ne treba obracati paznju na one koji kritikuju.Ja verujem da ce se ovako komplikovani radovi,odraditi kvalitetno.