Вулин: Одбрамбена индустрија Србије је наш стратешки интерес

Одбрамбена индустрија Србије је прошле године остварила извоз вредан 569 милиона долара, изјавио је министар одбране Александар Вулин приликом обиласка предузећа "Милан Благојевић – Наменска" у Лучанима.

"Ове године очекујемо да ће резултати бити још бољи и да ћемо имати извоз више од 600 милиона долара. Одбрамбена индустрија Србије је стратешки интерес и Владе и наше државе и све одлуке које се буду доносиле, доносиће се да се индустрија развија, да радници имају све боље услове и да се, наравно, води рачуна о усвајању нових технологија", рекао је Вулин, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Министар је истакао да одбрамбена индустрија Србије као свој приоритет увек мора да има, осим свог рада и јачања и задовољавање потреба Војске Србије. 

"Она постоји због војске Србије и због наше потребе за наоружавањем и опремањем, и наравно, због технолошког развоја", рекао је Вулин.

Предузеће "Милан Благојевић" и читава Одбрамбена индустрија Србије су дужни да се развијају и технолошки напредују и да, захваљујући њиховом раду и резултатима, Војска Србије може да се опрема и наоружава јефтиније него што би могла на светском тржишту, навео је Вулин и поновио да је одбрамбена индустрија наш стратешки интерес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво