Љајић: Најбоља туристичка година

Ова година ће без сумње бити најбоља туристичка година у Србији, изјавио је министар трговине, туризма и телекомункација Расим Љајић који очекује да ће девизни прлив од туризма у 2018. бити око 1,35 милијарди евра.

Љајић је новинарима на манифестацији "Фиш фест" рекао да су првих шест месеци 2018. били одлични, да је за 11 одсто већи број гостију у односу на исти период прошле године, за 13 одсто већи број ноћења и чак 13 одсто већи девизни прилив, који је у првој половини године износио 528 милиона евра.

"Све ово указује да ћемо се приближити остварењу циљева које смо зацртали ппчетком године, а то је 3,5 милиона гостију, од тога близу 1,7 милиона странаца, девизни прилив око 1,35 милијарду евра и више од 9,5 милиона ноћења", рекао је Љајић и навео да се ускоро очекују подаци за јул.

На питање новинара да ли се ове године нека дестинација издвојила као хит када је реч о домаћем туризму, Љајић каже да је без сумње Сокобања забележила рекордан раст броја и гостију и ноћења, односно 90 одсто већи број долазака и ноћења него што је то било у претходном периоду.

"Радује нас да, поред ових пет кључних дестинација које привлаче преко 75 одсто гостију –Београд, Нови Сад, Врњачка Бања, Златибор и Копаоник, све више добијамо и нове туристичке дестинације које ће се врло брзо прикључити овој славној петорци. Сокобања се томе приближава", каже Љајић.

Ако, каже, буде испуњено планирано, Доње Подунавље види као будући туристички хит.

Ове године, додаје, биће завршена и Рамска тврђава, на обали Дунава, између Костолца и Великог Градишта, а највећим делом биће завршена и Голубачка тврђава.

"То ће бити један додатни садржај који ће, сасвим сигирно, бити интересантан, посебно за стране госте и туристе", навео је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво