Вучић: У четвртак одлука о понуђачу за РТБ "Бор", одличне понуде

Влада Србије саопштиће у четвртак који понуђач ће бити изабран за приватизацију РТБ "Бора" – Руси или Кинези, најавио је председник Србије Александар Вучић и истакао да су обе понуде одличне. Говорећи о КиМ, Вучић је поручио да је потребно показати одговорност, и да "неко мора да размишља и о будућности".

Александар Вучић је рекао да зна да су понуде за приватизацију РТБ "Бора" исправне и да су, како је навео, одличне.

"А то ће значити нове инвестиције за Бор и овај крај. Повереници РТБ-а ће добити велики новац, али је инвестициони новац огроман и препородиће цео овај крај", рекао је Вучић у Мајданпеку где борави као председник СНС-а уочи локалних избора.

Вучић је подсетио да РТБ "Бор" има 1.150 запослених.

Коначно ће, рекао је, нешто што нам је проблем, нешто што дугује милијарду евра, доносити приход целом Борском округу и свима нама.

Александар Вучић је, говорећи о Косову и Метохији на скупу СНС-а у Доњем Милановцу, истакао да је потребно показати одговорност када је у питању КиМ.

"Неки могу да вичу шта им је воља, а онај ко носи одговорност мора да размишља о свему и о садашњици, али и о будућности и о томе шта нас чека. Ти који причају велике приче и бусају се у своје патриотске груди и кажу – дали бисмо живот или не знам шта, ја их питам хоћете ли да идете да живите на Косову. Када то питање поставим, онда сви јунаци ником поникоше", навео је Вучић.

Како је поручио, неко мора да размишља и о будућности, о томе коме ће земљу оставити и да ли ћемо имати коме да оставимо нашу земљу, а да притом чувамо наше интересе на Косову и Метохији, и државне и националне интересе.

О ставу Ангеле Меркел на тему разграничења

Одговарајући на питање новинара како види то што после форума у Алпбаху тема разграничења више није табу, али канцеларка Немачке и даље не мења став против те идеје, рекао је да му је од реаговања политичких противника у Србији много занимљивији став који су тим поводом изнели политичари у региону, укључујући премијере Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Вучић је у Рудној Глави, где је боравио као шеф странке поводом локалних избора у Мајданпеку, поновио да Ангелу Меркел зна годинама, да му је позната њена позиција по питању Косова и Метохије, да то није ником било непознато, али да је интересантно како су против тога многи у земљи, али и комшије.

Поносан је, каже, на то како га и ко га све напада, али му је важно да људи знају шта је желео и шта смо могли у једном тренутку да постигнемо, а да ће за 20-30 година рећи како је "онај луди Вучић, овакав и онакав, био у праву за све што је говорио".

Навео је да се ту ради и о много других интереса, иностраних, страних служби и подсетио у том контексту да још нисмо добили снимке убиства Оливера Ивановића.

"Кажу 'била магла'... Па дајте да видимо ту маглу", рекао је Вучић.

"На нама је да покушамо да се дође до реалног решења"

Председник Србије није хтео да коментарише изјаве Рамуша Харадинаја, који је против било каквог разграничења, а супротних је ставова Хашиму Тачију, и да неће да улази у њихове интерне ствари.

Нека они раде свој посао и нека раде како и шта хоће, поручио је Вучић.

"На нама је да покушамо да се дође до реалног и рационалног решења, којим ће бити уважени не само национални већ и државни интереси Србије. Ако се то буде успело, добро је, а ако не, опет добро. Не би било први пут да се није успело за протеклих 200 година, али бих ја желео да се то једном реши", изјавио је Вучић. 

Говорећи о радовима на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру, председник је рекао да жели да охрабри раднике који раде на градњи пута.

Поручио им је да раде и да се не обазиру на некакав "лов на вештице" који је, сматра, отворен последњих дана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво