Недимовић: Забрана извоза брескви у Русију ће трајати седам до десет дана

Из Русије је стигао допис везан за рејонизацију, да би се утврдили простори у Србији у којима се гљивица појављује како не би цела земља била под мерама забране извоза брескве, каже за РТС Бранислав Недимовић.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да извоз воћа у Русију иде јако добро.

Од почетка године извезено је 110.000 тона воћа у Русију, што вреди око 150 милиона евра, навео је министар Недимовић.

Министар пољопривреде је рекао да су руске колеге послале допис везан за рејонизацију, да би се утврдили простори у Србији у којима се гљивица појављује, да не би цела земља била под тим мерама.

Очекује да мера траје седам до десет дана, што зависи од резултата анализа у Србији и Русији.

Гљивица је последица кишне године, а Недимовић објашњава да ова бресква може да иде у употребу без проблема, али да Руси захтевају робу највишег квалитета.

Коментаришући откривање и уништавање поквареног меса у Ћуприји, министар је рекао да су се у неким медијима појавиле дезинформације.

Навео је да је хладњача запечаћена, а држава је урадила све што требало, и то је доказ постојања принципа правне државе.

"Позивам Бошка Обрадовића и ове сличне који позивају на војни пуч и на рушење институција, да мало науче шта су то право и правна држава", поручио је Недимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се