Михајловић: Србија има најбрже растући проток саобраћаја

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да Србија бележи најбрже растући проток саобраћаја у односу на друге земље и додала да ће до краја године кроз земљу проћи 53 милиона возила.

"Србија је у претходних неколико година изградила 200 километара нових ауто-путева и тиме се вратила на европску мапу саобраћајница, што резултира најбрже растућем протоку саобраћаја у односу на друге земље. До краја године имаћемо 20 милиона више возила кроз Србију него пре пар година и то је главни разлог за гужве на нашим путевима", рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу.

Миинстарка је навела да је само у јулу кроз Србију прошло 562.000 возила више него прошле године у исто време, те да очекује да до краја 2018. кроз нашу земљу проћи 53 милиона возила.

"Улагањем у инфраструктуру, вратили смо саобраћај са других коридора на Коридор 10 и на то сам посебно поносна. Србија је најбржа и најкраћа рута, са новим и квалитетнијим путевима и не треба да чуди што смо само у јулу имали 6,06 милиона возила кроз нашу земљу", рекла је Михајловићева.

Михајловићeвa је подсетила да је на иницијативу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре покренут и завршен пројекат проширења граничног прелаза Батровци, за шта је у буџету издвојено 665 милиона динара, и најавила радове на граничном прелазу Хоргош.

"Поред проширења терминала за теретна возила, изграђено је шест нових саобраћајница за путничка возила и аутобусе, осветљење терминала, нова паркинг места за теретна возила и неопходна техничка и електронска опрема. Спремни смо и да покренемо радове на проширењу граничног прелаза Хоргош о чему се договарамо са Управом царина и Граничном полицијом", напоменула је министарка.

Истакла је и да на гужве и велико чекање на границама утичу детаљне контроле хрватских и мађарских граничних служби због стриктних шенгенских процедура и миграната, као и да је са мађарском страном договорено да аутобуси на редовним линијама и камиони који превозе лако кварљиву робу имају проритет у случају гужви.

Према њеним речима, такође је договорено да се време рада мањих граничкних прелаза продужи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво