Гориво опет поскупело

Иако је сирова нафта на светским берзама појефтинила за неколико долара по барелу у последњих месец дана (9. јулa 73,94, а 9. августа 71,68), а динар се и даље добро држи, цене горива на нашим пумпама, уместо да иду наниже, порасле су за неколико процената.

Тако је у петак, у односу на пре месец дана, цена бензина од 95 октана била већа за 1,2 до два динара по литру (у зависности не само од компаније већ и од пумпе до пумпе), пишу Новости.

У петак се ово гориво продавало између 154,2 до 154,9 динара по литру на пумпама у Београду док је на појединим бензинским станицама дуж ауто-пута био и скупљи.

Цена евродизела је нешто мање узлетела. У просеку за један до 1,5 динарa, па је тако ово гориво у петак продавано по цени од 163,4 до 163,9 динара по литру.

И адитивима обогаћена горива, или она са већим октанским вредностима, у петак су била за динар скупља у односу на почетак јула.

И возачи који за погон својих возила користе ауто-плин (ТНГ) последњих дана су "обрадовани" новим, вишим ценовницима.

Тако је литар ТНГ поскупео на појединим пунионицама и за 3,5 динара, па се у петак продавао и за 78 динара.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво