"Икеу" посетило два милиона потрошача за годину дана

Робну кућу "Икеа" у Београду, која обележава прву годишњицу рада, посетило је током протеклих 12 месеци близу два милиона потрошача, док је на веб страници остварено преко 10 милиона посета.

Међу најпродаванијим "Икеа" производима у Србији издвојиле су се еколошки ефикасне лед сијалице којима компанија жели да подстакне одрживији живот код куће, наводи се у саопштењу компаније.

Укупно је продато 206.140 комада тих сијалица, чиме су грађани Србије остварили уштеду од 309.344.012 динара.

Када би се наслагало свих 31.580 лак сточића, који су купљени у београдској "Икеа", таква конструкција достигла би висину 71 торња на Авали.

Такође је продато 2.467.500 украсних свећа које би заједно могле да осветле фудбалски стадион по Фифа стандардима, а број купљених Офтаст тањира и чинија од 482.292 довољан је да по један суд добије сваки становник Новог Сада и Лесковца.

Из компаније наводе да "Икеа фемили" програм лојалности у Србији данас чини више од 140.000 чланова и да тај број непрестано расте.

"Наша прва година у Србији била је фантастична. Сва очекивања су превазиђена", каже директор робне куће "Икеа Београд исток" Владимир Мога.

"Ми уважавамо сугестије купаца и видели смо простор за унапређење. Фокусираћемо се на приступачност цена, јер је то један од приоритета", напомиње Мога.

Упркос страховима, "Икеа" није изазвала потрес 

Иако су се неки прибојавали, до великог поремећаја на тржишту ипак није дошло. Само у првих шест месеци 2018. производња намештаја у Србији порасла је за девет одсто, а извоз за 12,3. Велики произвођачи и трговци намештајем на време су се спремили за долазак Икее.

Наташа Говедарица из Привредне коморе Србије истиче да су трговци увођењем агресивне маркетиншке кампање и давањем одређених попуста на монтажу и превоз робе добили одређен тржишни удео.

"Мали произвођачи су схватили да променом дизајна могу да добију своју нишу на тржишту", указује Говедарица.

Током прошле године, "Икеа" је отворила услужне центре у Новом Саду и Нишу, а од 6. септембра изложбени простор "Икеа излог" у центру Београда постаје ново продајно место.

Отворени су и "Икеа" услужни центри у Новом Саду и Нишу, који омогућавају купцима да у близини свог дома преузму производе које су претходно наручили преко интернета.

У оквиру своје политике друштвено одговорног пословања, "Икеа" је ангажовала Удружење незапослених жена старијих од 50 година "еко БаГ" за услуге шивења и преправки у робној кући. 

"У 'Икеа Србија' 48 одсто руководилаца су жене, а компанија ће и у наредној години, заједно с локалним партнерима, настојати да допринесе позитивној друштвеној промени по питању родне равноправности", наводи се у саопштењу компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво