Мазда, Сузуки и Јамаха признали манипулације на тестирањима

Jапанско Министарство за саобраћај саопштило је да компаније "Мазда", "Сузуки" и "Јамаха" нису спровеле адекватна тестирања возила када је у питању потрошња горива и емисија штетних гасова.

Све три компаније признале су "неадекватно поступање" приликом инспекције возила, наводећи да су на појединим њиховим возилима извршени некомплетни тестови мерења емисије штетних гасова, саопштило је Министарство.

Најновије откриће резултат је интерне истраге чије је спровођење у аутомобилским компанијама наложило Министарство након утврђивања неправилности код "Субаруа" и "Нисана", преноси Ројтерс.

То је и најновија епизода у дугачкој серији фалсификовања података од стране производача аутомобила у Јапану, што је наштетило имиџу јапанске ауто-индустрије, познате по високо-квалитетној и ефикасној производњи.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 10. авг 2018, 09:09)
anonymous [нерегистровани]

Истине и лажи:

Сви произвођачи аутомобила лажу када је реч о потрошнји горива. Па "је ли то могуће" да возило од 1600-2000 Кг тежине и снаге 200, 300 и (много) више коњских снага троши 8-12, ретко када нешто више литара бензина.
Па мој пунто би по њима трошио не више од 3,5-4 Л/100 Км.