Објављен тендер за ПКБ, почетна цена 104,5 милиона евра

Министарство привреде објавило је тендер за продају имовине Пољопривредног комбината "Београд" (ПКБ), са почетном ценом од 104,5 милион евра.

Рок за пријаву истиче 10. септембра ове године, а право учешћа имају правна лица која се претежно баве пољопривредом и трговином пољопривредних производа.

У огласу са јавним позивом за подношење понуда за продају имовине ПКБ-а, објављеном у данашњој Политици, наводи се још један услов - да су заинтересовани купци самостално или на консолидованом нивоу остварили приход од најмање 400 милиона евра у последњој пословној години.

На тендеру је дозвољено учешће и конзорцијумима, који имају најмање 51 одсто учешћа.

Продаје се не само имовина ПКБ-а већ и зависних друштава Еколаба, Института ПКБ Агроекономик и Ветеринарске станице ПКБ.

Предвиђена је продаја 16.785 хектара земљишта у општинама Палилула, Сурчин и Зрењанин, грађевинских објеката који се користе у пословне сврхе, опреме, залиха резервних делова и стада.

Процењена вредност земљишта, грађевинских објеката и опреме је 208,5 милиона евра, удела од 29 одсто капитала Еколаба у власништву Акционарског фонда 214.700 евра, а 45,77 одсто Института ПКБ Агроекономик 431.300 евра.

Процењена вредност стада је 17,3 милиона евра, али тај износ није ушао у почетну цену. Цена стада биће утврђена према пропису непосредно пре увођења купца у посед и износиће 100 одсто процењене вредности стада на дан пописа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво