Радојичић: Кинези желе да улажу у развој Београда

Градоначелник Београда Зоран Радојичић састао је са делегацијом провинције Фуђиен на челу са чланом Сталног комитета комунистичке партије Кине Лиангом Ђиањонгом о унапређењу сарадње две земље и потенцијалним заједничким инвестиционим пројектима у Београду.

Радојичић је изразио задовољство због сусрета са представницима једне од најразвијенијих покрајина Кине и уверење да ће у будућности заједнички реализовати бројне пројекте значајне за развој Београда као што је, каже, била изградња Пупиновог моста.

Градоначелник је подсетио да компаније из Кине учествују у изградњи обилазнице око Београда, као и да је у завршној фази изградња Кинеског културног центра у престоници.

''Србија у овом тренутку на карти дестинација за инвестирање заузима значајно место и наши пријатељи из Кине су данас овде, између осталог, и зато што су заинтересовани да раде у Србији'', рекао је Радојичић и додао да је за Београд веома значајан развој туризма и да се број гостију из Кине свакодневно увећава.

Представник провинције Фуђиен Лианг Ђиањонг захвалио је градоначелнику на гостопримству и нагласио да су чланови делегације од првог тренутка боравка у Београду осетили велику срдачност и пријатељство што, каже, потврђује традиционалне добре односе са Србијом.

"Добру основу наших односа поставили су наши лидери, а верујем у продубљење наше сарадње у области економије, трговине, туризма, образовања", рекао је Лианг и позвао представнике Града Београда и инвеститоре да посете провинцију Ђиањонг.

Састанку је присуствовао и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг који је навео да су се чланови делегације из Ђиан пртеходно срели са потпредседницом владе Зораном Михајловић и председником Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом
Томиславом Николићем с којима су разговарали о сарадњи у областима инфраструктуре, енергетике, пољопривреде, културе и спорта.

"Постоји велики потенцијал за јачање сарадње у овим областима и очекујем да ће бити постигнути конкретни резултати", навео је амбасадор.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво