Радојичић: Кинези желе да улажу у развој Београда

Градоначелник Београда Зоран Радојичић састао је са делегацијом провинције Фуђиен на челу са чланом Сталног комитета комунистичке партије Кине Лиангом Ђиањонгом о унапређењу сарадње две земље и потенцијалним заједничким инвестиционим пројектима у Београду.

Радојичић је изразио задовољство због сусрета са представницима једне од најразвијенијих покрајина Кине и уверење да ће у будућности заједнички реализовати бројне пројекте значајне за развој Београда као што је, каже, била изградња Пупиновог моста.

Градоначелник је подсетио да компаније из Кине учествују у изградњи обилазнице око Београда, као и да је у завршној фази изградња Кинеског културног центра у престоници.

''Србија у овом тренутку на карти дестинација за инвестирање заузима значајно место и наши пријатељи из Кине су данас овде, између осталог, и зато што су заинтересовани да раде у Србији'', рекао је Радојичић и додао да је за Београд веома значајан развој туризма и да се број гостију из Кине свакодневно увећава.

Представник провинције Фуђиен Лианг Ђиањонг захвалио је градоначелнику на гостопримству и нагласио да су чланови делегације од првог тренутка боравка у Београду осетили велику срдачност и пријатељство што, каже, потврђује традиционалне добре односе са Србијом.

"Добру основу наших односа поставили су наши лидери, а верујем у продубљење наше сарадње у области економије, трговине, туризма, образовања", рекао је Лианг и позвао представнике Града Београда и инвеститоре да посете провинцију Ђиањонг.

Састанку је присуствовао и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг који је навео да су се чланови делегације из Ђиан пртеходно срели са потпредседницом владе Зораном Михајловић и председником Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом
Томиславом Николићем с којима су разговарали о сарадњи у областима инфраструктуре, енергетике, пољопривреде, културе и спорта.

"Постоји велики потенцијал за јачање сарадње у овим областима и очекујем да ће бити постигнути конкретни резултати", навео је амбасадор.

број коментара 6 пошаљи коментар
(четвртак, 09. авг 2018, 00:09)
anonymous [нерегистровани]

Beograd

Investicije su uvek dobro dosle!

(среда, 08. авг 2018, 22:14)
Фудбалер [нерегистровани]

Србија и Кина

Србија у овом тренутку на карти дестинација за инвестирање заузима значајно место и наши пријатељи из Кине су данас овде, између осталог, и зато што су заинтересовани да раде у Србији.Kинези и даље желе.Добру основу наших односа поставили су наши лидери, а верујем у продубљење наше сарадње у области економије, трговине, туризма, образовања".

(среда, 08. авг 2018, 20:18)
Vojkan [нерегистровани]

Politika

Znači nam ko god želi da dođe i ostavi novac u našoj zemlji.

(среда, 08. авг 2018, 18:58)
anonymous [нерегистровани]

beograd

Kinezi su odlicni partneri za saradnju, sve sto urade je kvalitetno.

(среда, 08. авг 2018, 17:20)
Dragan R [нерегистровани]

Logično

Sasvim logično, Beograd se probudio u zadnjih nekoliko godina i postao veliko gradilište, samim tim mu i ugled raste.

(среда, 08. авг 2018, 17:19)
djura [нерегистровани]

podrska

Sa Kinezima je svaka saradnja uspešna, tako da imate moju podršku!