"Раст посета српским бањама за 20 одсто"

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишао је новоизграђени комплекс базена у Селтерс бањи у Младеновцу и рекао да је вредност тог пројекта 100 милиона динара.

Љајић је истакао да је то заједнички пројекат Министарства трговине и Института за рехабилитацију Селтерс у Младеновцу, а да је Министарство издвојило 45 милиона динара.

Према његовим речима, та инвестиција може да се исплати у наредне четири године уколико годишње у просеку базен буде радио 100 дана.

"Ове године временске прилике нису ишле на руку, не само овде него и у читавој земљи, али верујемо да оваквим улагањима у туристичку понуду, инфраструктуру, можемо значајно да подигнемо наше укупне могућности и да ове резултате, који су из године у годину све бољи, учинимо драматично успешнијим", рекао је Љајић и додао да се нада да ће бања Селтерс, такође, допринети расту укупног туристичког промета.

Министар је рекао да је у првих шест месеци ове године забележен раст у српским бањама за чак 20 одсто и оценио да је то одличан резултат, имајући у виду временске неприлике.

Љајић је навео да бања Селтерс има најдужи период боравка и да ту посетиоци остају више од 20 дана, али да, на жалост, има мали број долазака и страних гостију.

"Са овим базеном, и овим што ћемо још радити у Младеновцу, верујем да ћемо привући већи број страних гостију, да ће понуда бити разноврснија, садржајнија, и да ово може да буде један значајан ресурс имајући у виду да је ова бања на свега 45 километара од Београда", додао је Љајић.

Директор Института за рехабилитацију Селтерс Снежана Костић рекла је да је отворени базен, у склопу којег се налази и дечији базен, почео да ради ових дана, а да је изградња трајала нешто више од две године.

"Ми смо јако поносни на ову инвестицију, коју смо успешно привели крају. Овог лета нам време баш нешто не иде на руку, али ево ових дана су праве летње врућине и јуче смо имали више од 500 гостију", додала је Костић.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 08. авг 2018, 10:05)
anonymous [нерегистровани]

Skoro neproverljivo

Ali dobro zvuci sto ministar prica.