"Раст посета српским бањама за 20 одсто"

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишао је новоизграђени комплекс базена у Селтерс бањи у Младеновцу и рекао да је вредност тог пројекта 100 милиона динара.

Љајић је истакао да је то заједнички пројекат Министарства трговине и Института за рехабилитацију Селтерс у Младеновцу, а да је Министарство издвојило 45 милиона динара.

Према његовим речима, та инвестиција може да се исплати у наредне четири године уколико годишње у просеку базен буде радио 100 дана.

"Ове године временске прилике нису ишле на руку, не само овде него и у читавој земљи, али верујемо да оваквим улагањима у туристичку понуду, инфраструктуру, можемо значајно да подигнемо наше укупне могућности и да ове резултате, који су из године у годину све бољи, учинимо драматично успешнијим", рекао је Љајић и додао да се нада да ће бања Селтерс, такође, допринети расту укупног туристичког промета.

Министар је рекао да је у првих шест месеци ове године забележен раст у српским бањама за чак 20 одсто и оценио да је то одличан резултат, имајући у виду временске неприлике.

Љајић је навео да бања Селтерс има најдужи период боравка и да ту посетиоци остају више од 20 дана, али да, на жалост, има мали број долазака и страних гостију.

"Са овим базеном, и овим што ћемо још радити у Младеновцу, верујем да ћемо привући већи број страних гостију, да ће понуда бити разноврснија, садржајнија, и да ово може да буде један значајан ресурс имајући у виду да је ова бања на свега 45 километара од Београда", додао је Љајић.

Директор Института за рехабилитацију Селтерс Снежана Костић рекла је да је отворени базен, у склопу којег се налази и дечији базен, почео да ради ових дана, а да је изградња трајала нешто више од две године.

"Ми смо јако поносни на ову инвестицију, коју смо успешно привели крају. Овог лета нам време баш нешто не иде на руку, али ево ових дана су праве летње врућине и јуче смо имали више од 500 гостију", додала је Костић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво