Почели радови на изградњи фабрике "Леони" у Краљеву

Припремни радови за изградњу фабрике немачке компаније "Леони" почели су данас у краљевачком насељу Ратарско имање. Објекат од 45.000 квадрата требало би да буде завршен крајем идуће године, а упослиће до 5.000 радника.

Предузеће "ЧИП" д.о.о. из Прокупља на тендеру је изабрано за обављање припремних радова.

Директор Дирекције за изградњу града Краљева Александар Несторовић рекао је за РТС да радници данас раде на ограђивању градилишта.

Према најавама, у своју четврту фабрику у Србији немачка компанија има намеру да уложи више од 60 милиона евра.

"Леони" у Србији послује од 2009. године, а у својим погонима у Прокупљу, Малошишту и Нишу тренутно запошљава око 6.000 радника.

број коментара 2 пошаљи коментар
(уторак, 07. авг 2018, 08:28)
anonymous [нерегистровани]

Pa to je osnovno pitanje

Uvek naslov deluje lepo,ali se slabo ili nikako ne objavljuju plate. Ne znam,ali je moguce da mi druge i ne mozemo da dovedemo. Mozda i dolaze zato sto im je jeftina radna snaga. Dolaze i zbog subvencija koje im se daju. Mozda smo morali da postanemo poznati po jeftinoj radnoj snazi (?). No kako stvari stoje,troskovi zivota ne stagniraju. Rastu. Tu se negde nalaze nasi problemi. Plasim se da nece biti onih koji ce hteti da rade za 25-27.000 dinara (?). Vreme ce pokazati da li je ovo opredeljenje dobro. A to sve utice i na natalitet,iseljavanje,odlazak... Malo se plasim.

(уторак, 07. авг 2018, 07:41)
Raja anonymous [нерегистровани]

Lepo i tužno

Lepi je što se radi fabrika. Neunam ali je možda i narod Srbije o svom trošku i svojoj muci pravi. Nije lepo što radnik u tajvoj fabrici u Nemačkoj ima 2000 evra platu a naš radnik u Srbiji 250 evra. najviše 30 000 dinara. Šta misle te nemačke gazde da je srpski narod roblje i da mora raditi za vodu i vazduh u svojoj zemlji. Ni 500 evra ne mogu da podnude pa da i država ima prihode od poreza i doprinosa na zarade. Ovako treba 10 radnika da radi za jednog u javnom sektoru od 100 000 dinara platom. Drugo i svu dobit odnese gazda u Nemačku . To ti je gradiš svoju jadnu ekonomiju da ojačaš njihovu.