Велика очекивања од индустријске зоне у Бачкој Тополи

Иако основана још 2006. године као прва у Војводини, индустријска зона у Бачкој Тополи годинама је била без погона и улагача. У последње две године све се променило и, уз изградњу потребне инфраструктуре, сада се гради шест нових фабрика. Реч је о производним капацитетима који ће, за почетак, запослити око 300 радника.

Марко Предојевић, власник предузећа "Мидмас" за производњу електроуређаја, поред постојећег отвориће још један погон у новој индустријској зони у Бачкој Тополи.

"Када се гради фабрика то је доста компликована процедура. Овде у локалној самоуправи су се заиста потрудили да нам олакшају све то и да све иде течно и брзо, да у принципу нисмо ни осетили ту врсту администрације као проблем", истиче Предојевић.

Општину Бачка Топола чине 23 насељена места са укупно 30.000. Привреда је бледа сенка некадашњих капацитета. На евиденцији тржишта рада је 2.125 незапослених, па су велика очекивања од развоја индустријске зоне.

"То је велики напредак за наш град. Надам се да ће многи људи ту наћи запослење", кажу мештани. "Чим запосле људе одмах ће све боље да буде", наводе у Бачкој Тополи.

У развој индустријске зоне Бачка Топола уложено је за сада 120 милиона динара из општинске и покрајинске касе. Уз воду, струју, гас и приступне саобраћајнице, реч је о инфраструктурно потпуно опремљеној зони.

"Ауто-пут је ту на неких километер удаљености, железничка пруга Београд–Будимпешта такође је ту, ускоро ће наравно ту бити и брза пруга и то је познато инвеститорима који планирају да улажу", указује директор Војвођанске индустријске зоне Бачка Топола Радомир Кузмановић.

Председник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић истиче да имају три домаћа и два страна инвеститора.

"У преговорима смо са још неким страним инвеститорима, тако да се надамо да ћемо у наредном периоду имати још улагања, још фабрика да ће ницати у нашој индустријској зони", рекао је Срдић.

Осим инвеститорима, варош на северу Бачке интересантна је и посетиоцима. Очекује се проширење тзв. Војвођанског индустријског парка, а Бачка Топола планира улагања и у туристичке потенцијале општине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се