"Изиџет" лети три пуна недељно из Београда за Базел

Авио-компанија "Изиџет" увела је директне летове на линији Београд–Базел, који ће се обављати три пута недељно током летњег реда летења за 2018, а биће настављени и у зимској сезони.

Први авион за Базел са аеродрома "Никола Тесла" испратили су представници британског авио-превозника, београдског аеродрома, као и амбасадор Швајцарске у Србији Филип Ге.

На конференцији је тим поводом свечано пресечна торта.

Британска нискотарифна авио-компанија "Изиџет" ће од данас обављати летове уторком, четвртком и недељом, авионом "ербас" А-319, који има капацитет 156 седишта.

Цена карте од Београда до Базела ће у једном правцу бити по цени од 21 евра са укљученим таксама, речено је на конференцији.

Та компанија ће увести и летове за Берлин од 10. августа, а цена карта у једном правцу ће бити од 36 евра.

Директор маркетинга и комерцијалног пословања на аеродорому "Никола Тесла" у Београду Миодраг Мирковић је рекао да београдски аеродром има нову линију са компанијом "Изиџет", која је врло популарна и има високе стандарде за путнике.

Указао је да ће летови за Базел бити настављени и током зимске сезоне.

Додао је да ће "Изиџет" од 10. августа увести и летове за Берлин са пет фреквенција недељно, који ће се такође одвијати и током летње сезоне.

Мирковић је подсетио да је београдски аеродром у 2017. години имао 5,34 милиона путника, као и да је у првих шест месеци ове године забалежен раст од седам одсто, захваљујући томе што је побољшан квалитет услуге за путнике и авио-компаније.

"Очекујемо до краја године да се тај тренд настави и појачца. Сада имамо у чартер саобраћају добре резулате, односно раст 30 одсто у повећању броја путника и више од 20 одсто у броју летова", истакао је Мирковић.

Авио-компанија "Изиџет" из Београда саобраћа од 2013. године и тренутно обавља летове за Женеву три пута недељно.

Амбасадор Ге је рекао да су нови летови увек специјални моменти између две земље, који појачавају њихове везе.

Нагласио је број швајцарских туриста у Србији удвостручен у претходне три године, што показује како се брзо мења имиџ Србије у позитивном смислу.

"Србија треба да појача везе са остатком Европе. Србија има економске предности које треба да промовише у иностранству и привуче нове инвеститоре. Мислим да ће ови нови летови допринети привлачењу нових швајцарских, немачких и француских инвестиција. Скоро 200.000 грађана из српске дијаспоре живи или ради у Швајцарској, што ће им бити од велике користи", рекао је швајцарски амбасадор.

Директор маркетинга за Централну Европу авио-компаније "Изиџет" Силвија Ереро је рекла да је та компанија прошле године имала више од 80 милиона путника у Европи, више од 1.000 рута у Европи у 33 земље.

Рекла је да је та компанија утростручила број летова за Београда и истакла да "Изиџет" верује у Београд као дестинацију.

На питање да ли ће можда отворити базу у Београду због повећања летова, указала је да је још рано да говори о томе и да ће се можда о томе размишљати у наредном периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво