Живановић: Договорено – отпремнине за све раднике Азотаре

Свих 868 радника панчевачке "Азотаре" добиће отпремнине због увођења стечаја и то је договорено на састанку Радне групе за ту фабрику у Министарству рударства и енергетике, каже председник Самосталног синидката панчевачке Азотаре Градиша Живановић.

Међу 868 радника и 181 радник који је запослен после 1. јануара 2014. када је ступио на снагу Закон о забрани запошљавања у јавном сектору, рекао је Живановић за Танјуг.

"Имали смо 181 радника који није био обухваћен социјалним програмом. И они су ушли у програм и добиће отпремнине, као и 68 радника који су стекли један од услова за одлазак у пензију, а који ће добити отпремнине које су предвиђене Колективним уговором фабрике", навео је Живановић.

Каже да држава даје 200 евра отпремнине по години стажа, а послодавац 100 евра, те да оне не могу бити веће од 12.000 евра по раднику.

Прецизирао је да ће тако максималан износ отпремнине коју држава даје бити 8.000 евра, а послодавац 4.000 евра.

Живановић је најавио за идући четвртак нови састанак радне групе у Министарству рударства и енергетике када ће се разговарати о ремонтним радовима и конзервацији погона.

број коментара 0 пошаљи коментар