Још два километра ауто-пута на источном краку Коридора 10

"Коридори Србије" су отворили за саобраћај још два километра ауто-пута на источном краку Коридора 10, на деоници Станичење–Пирот (исток).

У саобраћај је пуштен део деонице 5А Станичење–Пирот (исток) у дужини од два километра новоизграђеног ауто-пута у пуном профилу, а преостала два километра биће у јавном саобраћају након заврштка опремања тунла "Сарлах" електромашинском опремом и завршетка додатног осигурања две косине на овом потезу.

Извођач радова на изградњи ове деонице је грчка компанија "Актор", саопштили су "Коридори Србије".

До сада су на источном краку Коридора 10 пуштене у јавни саобраћај деонице: деоница Црвена Река – Чифлик и Чифлик–Станичење у дужини од 25,2 километра, деоница Сарлах – Пирот Исток, Пирот–Димитровград и обилазница око Димитровграда у дужини од 30,5 километара и Станичење–Пирот (сектор 5А) у дужини од 5,5 километара.

Током 2018. године преостало је да се заврши деоница Банцарево – Црвена Река дужине 12,3 километра са којом ће се уједно и пустити завршена деоница Просек–Банцарево дужине 9,4 километра и опремање тунела Банцарево, Сопот и Сарлах.

Изградња Коридора одвија се уз пуну подршку Владе Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, локалних самоуправа и других учесника у реализацији овог најзначајнијег инфраструктурног пројекта.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 26. јул 2018, 18:33)
pera [нерегистровани]

sramota drugovii!

ovo je stvarno sramota drugovi!Treba godinu dana da se raspise tender za opremanje tunela Sarlah!Pa, svaki dan da ste unosili po jednu sveću,osvetlili bi ste ga jos prosle godine.Ejj, gde to ima, ovo je sve trebalo da se otvori još pre 2 godine!