Још два километра ауто-пута на источном краку Коридора 10

"Коридори Србије" су отворили за саобраћај још два километра ауто-пута на источном краку Коридора 10, на деоници Станичење–Пирот (исток).

У саобраћај је пуштен део деонице 5А Станичење–Пирот (исток) у дужини од два километра новоизграђеног ауто-пута у пуном профилу, а преостала два километра биће у јавном саобраћају након заврштка опремања тунла "Сарлах" електромашинском опремом и завршетка додатног осигурања две косине на овом потезу.

Извођач радова на изградњи ове деонице је грчка компанија "Актор", саопштили су "Коридори Србије".

До сада су на источном краку Коридора 10 пуштене у јавни саобраћај деонице: деоница Црвена Река – Чифлик и Чифлик–Станичење у дужини од 25,2 километра, деоница Сарлах – Пирот Исток, Пирот–Димитровград и обилазница око Димитровграда у дужини од 30,5 километара и Станичење–Пирот (сектор 5А) у дужини од 5,5 километара.

Током 2018. године преостало је да се заврши деоница Банцарево – Црвена Река дужине 12,3 километра са којом ће се уједно и пустити завршена деоница Просек–Банцарево дужине 9,4 километра и опремање тунела Банцарево, Сопот и Сарлах.

Изградња Коридора одвија се уз пуну подршку Владе Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, локалних самоуправа и других учесника у реализацији овог најзначајнијег инфраструктурног пројекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво