Радојичић: Београд има много инвеститора и заинтересованих за улагања

Поред "Београда на води" који је највећа инвестиција у главном граду, у протеклих неколико година реализовано је још неколико великих пројеката попут хотела "Хилтон", тржног центра "Рајићева", "Вождових капија", "Икее", "Вест 65", а почели су и радови на месту некадашње америчке амбасаде и некадашњег савезног МУП-а и многи други пројекти, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић за РТС.

Зоран Радојичић је рекао да су, поред арапских фирми, инвестирале и израелске компаније.

"Оне раде низ пројеката, попут 'Скајлајна' у Кнеза Милоша који ће се састојати из три куле и обележити цео тај део града", рекао је Радојичић за Београдску хронику РТС-а.

Ту су и фирме са Запада, попут "Пинакл" компаније из Холандије која ради на делу Дорћола где је раније био "Беко" и где ће се изградити 500 станова и 40.000 квадрата пословног простора.

"Имамо пуно инвеститора и оних који се интересују за улагање", истакао је градоначелник Београда.

У жељи да се повећа број инвеститора град ће формирати стручне тимове који ће помагати да се убрзају процедуре и скрати време потребно за реализацију инвестиција.

"Од пројекта до пројекта ћемо одредити људе који ће инвеститорима помагати у припреми, добијању дозвола и целокупној регулативи, а касније евентуално и у реализацији пројекта. У овом тренутку имамо много заинтересованих, а када пројекти буду и одобрени тада ћемо одредити људе који ће им помагати", рекао је Радојичић, истакавши да ти пројекти морају имати вредност већу од 50 милиона евра.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво