Маркионе смењен, Мајк Менли нови шеф "Фијата"

Енглез Мајк Менли нови је извршни директор "Фијат Крајслер аутомобила" (ФЦА), и на тој функцији ће заменити Серђа Маркионеа. Разлог смене је компликација у опоравку Серђа Маркионеа након операције рамена.

Мајк Менли је у оквиру "Фијат Крајслер аутомобила" био задужен за марку возила "џип" и од прошлог септембра је био члан Управног одбора групације, наводи торинска Стампа.

Додаје да су одлуку о смени Маркионеа донели чланови управних одбора "Фијат Крајслер аутомобила", "Ферарија" и "ЦНХ индустријала".

"У вези са здрављем Серђа Маркионеа, ФЦА саопштава са дубоком тугом да су се током ове недеље појавиле неочекиване компликације приликом опоравка господина Маркионеа од операције и оне су се значајно погоршале последњих сати", наводи се у саопштењу "Фијат Крајслер аутомобила", преноси Ројтерс.

Како се напомиње у саопштењу, "Маркионе неће бити у стању да се врати на посао".

Наводи се да је Менли именован за новог извршног директора ФЦА и да ће овај Британац наставити са применом стратегије коју је Маркјоне изнео прошлог месеца

Стампа наводи да је 66-годишњи Маркионе, који је у "Фијат" дошао 2004, требало да групацију напусти у априлу наредне године након што скупштина акционара потврди финансијски извештај за 2018, али да и поред тога остане на челу "Ферарија".

Из "Ферарија" су данас, међутим, за новог извршног директора те компаније именовали Луиса Камилерија. На хитном састанку управни одбор "Ферарија" је такође именовао Џона Елкана, унука оснивача "Фијата" Ђанија Ањелија, за председника.

Коријере дела сера је претходно јавио да је Маркионе пре три недеље оперисан у Швајцарској, а медијски извештаји указали су да његов опоравак траје дуже него што је предвиђано.

"ЦНХ индустријал" производи опрему за – фарме, камионе, аутобусе и друга возила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво