Маркионе смењен, Мајк Менли нови шеф "Фијата"

Енглез Мајк Менли нови је извршни директор "Фијат Крајслер аутомобила" (ФЦА), и на тој функцији ће заменити Серђа Маркионеа. Разлог смене је компликација у опоравку Серђа Маркионеа након операције рамена.

Мајк Менли је у оквиру "Фијат Крајслер аутомобила" био задужен за марку возила "џип" и од прошлог септембра је био члан Управног одбора групације, наводи торинска Стампа.

Додаје да су одлуку о смени Маркионеа донели чланови управних одбора "Фијат Крајслер аутомобила", "Ферарија" и "ЦНХ индустријала".

"У вези са здрављем Серђа Маркионеа, ФЦА саопштава са дубоком тугом да су се током ове недеље појавиле неочекиване компликације приликом опоравка господина Маркионеа од операције и оне су се значајно погоршале последњих сати", наводи се у саопштењу "Фијат Крајслер аутомобила", преноси Ројтерс.

Како се напомиње у саопштењу, "Маркионе неће бити у стању да се врати на посао".

Наводи се да је Менли именован за новог извршног директора ФЦА и да ће овај Британац наставити са применом стратегије коју је Маркјоне изнео прошлог месеца

Стампа наводи да је 66-годишњи Маркионе, који је у "Фијат" дошао 2004, требало да групацију напусти у априлу наредне године након што скупштина акционара потврди финансијски извештај за 2018, али да и поред тога остане на челу "Ферарија".

Из "Ферарија" су данас, међутим, за новог извршног директора те компаније именовали Луиса Камилерија. На хитном састанку управни одбор "Ферарија" је такође именовао Џона Елкана, унука оснивача "Фијата" Ђанија Ањелија, за председника.

Коријере дела сера је претходно јавио да је Маркионе пре три недеље оперисан у Швајцарској, а медијски извештаји указали су да његов опоравак траје дуже него што је предвиђано.

"ЦНХ индустријал" производи опрему за – фарме, камионе, аутобусе и друга возила.

број коментара 0 пошаљи коментар