Мали: Извештај ИБМ-а потврда да је Србија атрактивна за улагања

Најновији извештај "ИБМ Глобал Локејшн Тренд 2018", према којем је Србија светски лидер по броју отворених радних места кроз пројекте страних директних улагања у 2017. години, још једна је потврда да је наша земља постала атрактивно тржиште за инвестирање, каже министар финансија Синиша Мали.

"То је резултат наших напора да стабилизујемо јавне финансије и да направимо добар инвестициони амбијент. Инвеститори долазе у земљу која је стабилна, која има добру инфраструктуру и која је добро окружење за њихово пословање", изјавио је Синиша Мали за Танјуг.

Инвеститори, како додаје, не желе да ризикују свој новац и да улажу у нестабилна тржишта.

"Ово показује да је српска привреда на стабилним темељима и да је Србија постала атрактивно тржиште за улагање", истиче Мали.

Министар додаје да охрабрује и нови аранжман са Међународним монетарним фондом, који је саветодавног карактера и који ће трајати до јануара 2021. године.

"Наш задатак је да у годинама које долазе будемо још бољи како бисмо привукли још више инвестиција, отворили нове фабрике, нова радна места и побољшали животни стандард грађана. Овакве потврде које стижу од кредибилних извора из иностранства могу само да нам буду подстрек и мотивација да још јачим темпом наставимо даље да се боримо", закључио је министар.

У извештају објављеном на званичном сајту ИБМ-а се наводи и да је по критеријуму броја креираних нових радних места кроз СДИ чија реализација је започела у 2017. години, Република Србија заузела високо 6. место међу европским земљама, а 15. место међу свим државама света.

"ИБМ Глобал Бизнис Сервис" анализира активности на пољу улагања у целом свету и појединачно по земљама, са фокусом на број новоотворених радних места. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво