Весић: "Београд на води" нису само станови

У последње три године не постоји нападанији нити оспорованији пројекат у Европи од "Београда на води", наводи заменик градоначелника Горан Весић.

Поводом завршетка прве фазе пројекта и завршетка прве стамбене куле, Горан Весић је рекао за РТС, да је тај пројекат покренуо грађевинску индустрију Србије, да на њему свакодневно ради 1.400 до 1.500 радника, као и да када буде завршен у њему ће бити 6.000 станова, а у зградама ће радити десетине хиљада људи.

Према његовим речима, пројекат "Београд на води" није само изградња станова већ се мења читав простор, јер се обнавља и сређује читав тај део града.

"Пројекат много брже напредује, а сам пројекат зависи од интересовања тржишта које је велико, Београд на води нису само станови, то је потпоуна промена тог дела града, постаје нови центар града", истакао је Весић.

Додао је и да Београд постаје атрактивно место и град у који је могуће инвестирати 3,5 милијарде евра и место где инвеститори виде да постоји снажна политичка воља, пре свега председника Србије Александра Вучића и владе, да ћ се се спровести сваки пројекат важан за град.

Говорећи о пројектима у граду, заменик градоначелника је рекао да се у овом тренутку сређују Светогорска и Таковска улица, у току је реконструкција улице кнегиње Зорке од Булевара до Макензијеве, а од 1. августа почиње сређивање Трга Републике.

"Једноставно Београд је град у коме је потребно много тога променити, а ми се трудимо да радимо плански, не можемо све ођедном, али се трудимо да сваке године урадимо делове по делове града. Већина радова ће бити годтова до 1. септембра, а Балканска до 15.октобра", рекао је Весић.

За следећу годину је најавио сређивање булевара кнеза Милоша, као и реконструкцију улица 27. марта, краљице Марије, цара Душана од Рузвелтове до Калемегдана.

"Трг републике ће бити завршен у октобру следеће године, улазимо у реконструкцију Васине улице која ће бити претворена у пешачку зону, почеће изградња гараже на Студентском тргу. Град ће постати уређен и сређен", закључио је заменик градоначелника.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво