Вучић за РТС: "Београд на води" нови драгуљ Србије

Председник Србије Александар Вучић каже за РТС да пројекти попут "Београда на води" не смеју да постоје само у Београду, већ такве ствари морају да се раде и у Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Крушевцу, Лесковцу.

Александар Вучић је говорећи у Дневнику РТС-а поводом отварања стамбене зграде у "Београду на води" рекао да је поносан и срећан што су напоран и тежак рад, и вера у себе, победили нерад и све оне који су, како каже, говорили само лоше желећи да се Србији не догоди нешто добро.

"Не знам што су сви оволико шкрти кад треба да кажу да је ово лепо. Нека народ дође да види како ово изгледа. Видео сам мало оваквих места у свету. Нека виде како су уређени путеви, улице", истакао је Вучић.

Председник истиче да је "Београд на води" нови драгуљ Србије, али напомиње да таквих пројеката не сме да буде само у Београду, већ и у Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Крушевцу.

"Ово је једна од многих ствари које смо рекли да ћемо да урадимо", додаје Вучић указујући да је урађено "све оно што неко 10-15 година није радио".

"Хвала пријатељима из Емирата, хвала (Мухамеду) Алабару, Влади Србије, посебно Синиши Малом који је много тога поднео и издржао да бисмо имали све ове ствари. Људима у Србији кажем да се добре ствари дешавају и биће их све више", поручио је председник.

Додао је да ће плате и пензије бити значајно веће већ за три-четири месеца.

"Важно је да верујемо у себе, решавамо најтеже политичке проблеме. Увек сам говорио само једну ствар који ју је говорио и Лав Толстој а то је да нерад и нерадници имају много помоћника али увек они који раде побеђују. Сигуран сам да ћемо великим радом донети велики резултат за нашу земљу", истакао је председник.

Према његовим речима, Милош Велики није успео да спусти занатлије на реку "али ми смо успели".

"Можете се осећати поносно што сте Србин" 

Грађани Србије ће, како каже, видети да њихова земља може више да понуди.

"Важно је да будемо јединствени, да имамо раст око четири одсто, да терамо и да наредне године буде и више. Ако нисмо шампиони у фудбалу, полако у региону у неким стварима избијамо на прво место", наводи председник.

Подсећа да је у једном тренутку на градилишту "Београда на води" било 1.600 запослених и додаје да је то највећи грађевински пројекат у овом делу Европе.

"Приватници морају да направе компаније да могу да се утркују са најбољима у Европи. Ово стварно делује чудесно и можете да се осећате поносно што сте Србин. Много је људи радило и много ће да ради", истиче председник.

Како каже, булевар у "Београду на води" биће највећи и најлепши, са дрвећем између и са стране "као Шанзелизе".

"Када смо кренули у мере фискалне консолидације, говорили су да сам лудак, сад могу само себи да се подсмехну, успећемо све оно што смо наумили", подвлачи Вучић.

Када радите вредно и одговорно, можете и да паднете али ћете да устанете и да престигнете оне који ленчаре на стази, каже председник.

"Хоћемо да привучемо цео свет и регион овде", закључио је председник.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи