Владимир Новаковић нови председник УО НАЛЕД-а

Генерални директор Апатинске пиваре Владимир Новаковић изабран је за новог председника Управног одбора НАЛЕД-а, одлуком чланова руководећег тела организације.

На тој функцији наследио је Александра Ружевића, генералног директора компаније "Kока-Кола ХБЦ Србија и Црна Гора", који каријеру наставља као први човек "Кока-Кола ХБЦ Русија" у Москви, саопштено је из НАЛЕД-а.

Напомињући да је НАЛЕД, са више од 300 чланова, највећа приватно-јавна асоцијација у Србији, Новаковић је истакао жељу да и даље буду лидери у промоцији дијалога.

"НАЛЕД је кроз процес стратешког планирања за период 2018-2021. дефинисао шест кључних циљева чију ће реализацију надзирати Управни одбор. Приоритети су смањење сиве економије и модернизација пореског система, унапређење е-управе и е-пословања, реформа катастра и поступака планирања и изградње, јачање услова за развој пољопривреде и прехрамбене индустрије, развој сектора здравства, као и јачање међународне конкурентности и регионалне сарадње", подсетио је Новаковић.

Према његовим речима, НАЛЕД је као члан радних група за израду привредних прописа допринео да у последњих годину дана буду усвојена значајна унапређења пословног амбијента.

Донет је Закон о поједностављеном ангажовању сезонских радника чиме је дат велики подстицај сузбијању рада на црно, као и закони о е-пословању и е-управи као темељи развоја електронских сервиса.

У јулу су стартовали е-шалтер (модерни једношалтерски систем уписа права над некретнинама у катастар), електронско пријављивање пореза на имовину и пренос апсолутних права, као и аутоматизована процедура остваривања права на породиљску накнаду. Од октобра стартује пореско ослобађање почетника у пословању док је из употребе избачен печат.

Новаковић је захвалио досадашњем председнику УО Александру Ружевићу и свим члановима НАЛЕД-а, као и међународним партнерима међу којима су УСАИД, ГИЗ, Фонд за отворено друштво, Светска банка, ЕБРД, амбасаде Велике Британије, Холандије и Норвешке и други, на подршци и доприносу који дају реформама за бољи пословни амбијент у Србији.

Одлазећи председник Управног одбора Александар Ружевић је поручио да НАЛЕД у будућности види као незаобилазног партнера државе, привреде и грађана на путу реформи, али много више као успешан и препознат модел јавно-приватног дијалога у региону и Европи.

"Изузетно сам поносан на резултате које смо заједно остварили и захваљујем свим члановима на подршци коју дају НАЛЕД-у, а све компаније које желе да буду део промена и изградње повољног пословног окружења у Србији, позивам да постану део ове фантастичне организације", рекао је Ружевић.

Новаковић је генерални директор "Апатинске пиваре/Molson Coors Brewing Company" од октобра 2016. Доскорашњи је председник Уније пивара Србије, а у НАЛЕД-у је био члан Управног одбора. Осим у Апатинској пивари, професионалну каријеру је градио у компанијама "Fresh&Co", "Хенкел" и "Карнекс", на позицијама директора продаје и генералног директора, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво