Скандинавски војници у српским чизмама

Компанија "Тигар" из Пирота почела је производњу обуће за финску и шведску армију, наводи се у саопштењу тог предузећа.

У пиротској фабрици обуће планирана производња за финску армију је 15.000 пари специјалне, летње и зимске обуће у вредности од око 660.000 евра (за 2018/2020. годину), а очекује се да ће у следећој години у чизмама "каиро", истог бренда произведеног у "Тигровој" фабрици, корачати и шведска армија, а вредност овог посла је 220.000 евра.

Према речима генералног директора компаније "Тигар" Владимира Илића, ради се о захтевном тендеру чија спецификација тражи да обућа мора бити отпорна на хемијске агенсе, високе температуре, да штити ноге од РХБ контаминације, термалног импулса нуклеарне експлозије и од капи горуће напалм смеше.

Иначе, 600 радника "Тигрове" фабрике у Пироту већ прави обућу за ватрогасце у Хонгконгу, за раднике на нафтним платформама у Канади, ловце.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво