Удовички у Високом саветодавном одбору УН

Председница Управног одбора Центра за високе економске студије Кори Удовички постала је чланица Високог саветодавног одбора УН за економска и социјална питања.

Кори Удовички је заједно са још 15 глобално признатих експерата из области економије и социјалних питања чланица тог новог тела УН, саопштио је Центaр за високе економске студије (ЦЕВЕС).

Одбор је ново саветодавно тело које подржава идејно вођство УН на остваривању амбициозне Агенде 2030, односно остваривања глобалних циљева одрживог развоја.

Одбор има 16 чланова међу којима су бивши шефови држава - Рикардо Лагос и Ернесто Зедиљо, лауреати Нобелове награде - Џозеф Штиглиц, и други интелектуални лидери попут Џефрија Сакса, и Хосе Антонија Окампа, наводи се у саопштењу ЦЕВЕС-а.

На првом састанку новог саветодавног тела УН разматрани су светска економска ситуација, изазови у финансирању одрживог развоја, и економско-социјалне импликације глобализације и коришћења напредних технологија као и међународних миграција.

Удовички је на састанку истакла да се налазимо на почетку дубоких промена у организацији глобалног поретка, и да је тешко знати куда оне иду.

Због тога је од изузетне важности да се идеје мултилатерализма и заштите живота и достојанства сваког појединца на планети за које се УН залажу снажно промовишу, укључујући кроз нове медије и директнију комуникацију са грађанима света, истакла је Удовички.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара