Антић: Србија има највише пројеката и инвестиција са Кином

Влада Србије је на најбољи начин искористила седми самит Кине и 16 земаља источне и централне Европе и наставила са активном улогом у том механизму сарадње, изјавио је у Софији министар енергетике Србије Александар Антић.

Антић је истакао да Србија има највише инвестиција и уговора са Кином. Како је рекао, делегација Србија на челу са премијерком Аном Брнабић је на самиту успешно промовисала започете пројекте и ушла у нове.

"После сваког самита смо богатији или за нови пројекат, инвестицију или нову сарадмју између наших компанија. Мислим да је овај самит обележен, пре свега, потписивањем комерцијалног уговора за реконструкцију и модернизацију пруге између Новог Сада и границе са Мађарском, што је у финансијском и суштинском смислу најзначајнији уговор".

Нагласио је да је комерцијални уговор за ту деоницу брзе пруге Београд-Будимпешта од изузетног значаја за Србију.

"Потписали смо и меморандум којим дефинисемо наше односе и будућу билатералну сарадњу са Кином у склопу механизама Појас и пут, пре свега, сагладавајући да та платформа коју је лансирао кинеским председник Си Ђинпинг је нешто што ће у наредним годинама имати далеко већи утицај и зато верујемо да је добро што Србија и по том питају са кинеским партнерима узима активну улогу", навео је Антић.

Он је поручио да ће Србија наставити активну улогу према нашим партнерима иуз Кине и додао да дубоко верује да ће то нашој земљи донети нове инвестиције и инфраструктурне поројекте.

број коментара 0 пошаљи коментар