"У септембру уговор о финансирању за деоницу Прељина–Пожега"

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и потпредседник компаније "Чајна комјуникејшенс констракшен компани" (ЦЦЦЦ) Суен Цију, разговарали су у Софији о сарадњи на реализацији пројеката на друмском Коридору 11 и о реконструкцији пруге Београд–Ниш.

Михајловићева је захвалила компанији "Чајна комјуникејшенс констракшен компани", која је мајка-компанија фирме "Чајна роуд енд бриџ корпорејшн" (ЦРБЦ), на оствареним резултатима на заједничким пројектима и додала да је управо добра сарадња на досадашњим пројектима сарадња разлог зашто верује да ће и будући пројекти бити једнако успешни.

"За Владу Србије је веома важно да што пре почну радови на изградњи ауто-пута Прељина–Пожега дужине 30,9 километара, за који је потписан комерцијални уговор, као и израда пројектно-техничке документације за деоницу Пожега-Бољаре, за коју је недавно потписан меморандум", рекла је Михајловићева.

Цију је истакао да пројекти са Србијом представљају приоритет у активностима компаније "Чајна комјуникејшенс констракшен компани". Он је додао да очекује да у септембру буде потписан и уговор о финансирању за деоницу Прељина-Пожега, као и да су спремни да се ангажују и на новим пројектима у Србији.

Говорећи о пројектима у области железнице, Михајловићева је навела да се већ ради на пројектима модернизације пруге од Београда ка Будимпешти и од Ниша до Димитровграда, а да је Меморандум о сарадњи у вези са реконструкцијом пруге Београд–Ниш, који је данас потписан с компанијом ЦРБЦ, важан јер је та деоница такође део железничког Коридора 10, на који Србија жели да привуче више теретног саобраћаја, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво