Михајловићева о ауто-путу Београд–Сарајево: Нема разлога да се не деси

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да се нада да ће следеће године започети изградња ауто-пута Београд–Сарајево и истакла да нема ниједног разлога да се то не деси.

Зорана Михајловић је то рекла у Сарајеву, где је примила награду за "Европског најминистра".

Упитана како је дошла у Сарајево, Михајловићева је навела да је она стигла авионом, а да су њени сарадници из кабинета дошли колима, те да се искрено нада да ћемо, ако будемо мудри и паметни, следеће године кренути у изградњу ауто-пута Сарајево–Београд.

"То је онда нераскидива веза Срба и Бошњака и сви ћемо бити поносни на то, нема разлога да се то не деси, да не реализујемо тај важан пројекат", рекла је министарка.

Како је додала, када се погледа карта бивше Југославије, види се да кроз БиХ практично да нема ауто-пута.

"Имамо сада неке делове, али то није то. Ако хоћемо да људи сарађују, повезују се, на нама је да урадимо тај ауто-пут", подвукла је Михајловићева.

На питање у вези са проблемом имовине у Хрватској, који је заједнички за Србију и БиХ, Михајловићева је рекла да о томе разговарају лидери земаља и да верује да је то једна од тема на којој се полако и стрпљиво ради.

"Када ће да буде решено... Можда треба да буде мало времена, али је чињеница да сви желе да је реше, што је за мене огроман корак", закључила је министарка. 

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 05. јул 2018, 20:15)
anonymous [нерегистровани]

Po mdeni

Ima mnogo razloga da im mi ne pravimo taj put. Nisu nam prijatelji i neka ga prave sami.