Поповић обишао "Технологију будућности" у Суботици

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обишао је компанију "Технологија будућности" у Суботици, која је развила уређај за сателитско праћење аутомобила, са додатном функцијом за спречавање крађе горива.

Ненад Поповић, који је у Суботици поводом обележавања годину дана Владе Србије, рекао је у изјави медијима да је компанија "Технологија будућности", чији је власник Перица Поповић, један од лидера у примени ИТ у саобраћају.

"Оно за шта је ова компанија на конкурсу Фонда за иновациону делатност Републике Србије добила 90.000 евра гранта, је модел сателитског праћења свих аутомобила, са додатном функцијом која је веома корисна и која је једна од првих у свету, а то је спречавање крађе горива", рекао је Поповић.

Додао је да ће тај уређај моћи да користе све велике компаније које имају камионе, од комуналних предузећа, до великих транспортних компанија.

"Ускоро ће овај процес и технологија бити сертификовани од стране сертификованих агенција Владе Србије и кренуће се у продају и пласман не само на српском, него и на европском тржишту", најавио је Поповић.

Додао је да су за реализацију тог модела коришћене најновије технологије, и да је радило више од 10 инжењера.

"Они су, користећи најновија ИТ решења, успели да дођу до модела који је иновативан и који ће сигурно имати у будућности велике могућности за пласман на свим тржиштима. Цена овог производа је веома приступачна за кориснике и компаније које ће да га користе и сигурно је да ћемо у будућности у Суботици моћи да разговарамо о одличним резултатима ове компаније", истакао је Поповић.

Подсетио је да је Влада Србије на конкурсу на којем је тој компанији доделила 90.000 евра, такође доделила још 24 гранта, укупно 25 грантова, на суму од 2,4 милиона евра.

"То је било у години ове Владе коју данас промовишемо баш овде у Суботици", закључио је Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара