Поповић обишао "Технологију будућности" у Суботици

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обишао је компанију "Технологија будућности" у Суботици, која је развила уређај за сателитско праћење аутомобила, са додатном функцијом за спречавање крађе горива.

Ненад Поповић, који је у Суботици поводом обележавања годину дана Владе Србије, рекао је у изјави медијима да је компанија "Технологија будућности", чији је власник Перица Поповић, један од лидера у примени ИТ у саобраћају.

"Оно за шта је ова компанија на конкурсу Фонда за иновациону делатност Републике Србије добила 90.000 евра гранта, је модел сателитског праћења свих аутомобила, са додатном функцијом која је веома корисна и која је једна од првих у свету, а то је спречавање крађе горива", рекао је Поповић.

Додао је да ће тај уређај моћи да користе све велике компаније које имају камионе, од комуналних предузећа, до великих транспортних компанија.

"Ускоро ће овај процес и технологија бити сертификовани од стране сертификованих агенција Владе Србије и кренуће се у продају и пласман не само на српском, него и на европском тржишту", најавио је Поповић.

Додао је да су за реализацију тог модела коришћене најновије технологије, и да је радило више од 10 инжењера.

"Они су, користећи најновија ИТ решења, успели да дођу до модела који је иновативан и који ће сигурно имати у будућности велике могућности за пласман на свим тржиштима. Цена овог производа је веома приступачна за кориснике и компаније које ће да га користе и сигурно је да ћемо у будућности у Суботици моћи да разговарамо о одличним резултатима ове компаније", истакао је Поповић.

Подсетио је да је Влада Србије на конкурсу на којем је тој компанији доделила 90.000 евра, такође доделила још 24 гранта, укупно 25 грантова, на суму од 2,4 милиона евра.

"То је било у години ове Владе коју данас промовишемо баш овде у Суботици", закључио је Поповић.

број коментара 0 пошаљи коментар