Ипсилон крак Коридора 10 готов до краја идуће године

Изграња Ипсилон крака Коридора 10, обилазница око Суботице, у дужини од 24 километра биће завршена и пуштена у саобраћај до краја 2019. године, најавио је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн.

Након обиласка радова, у оквиру обележавања годину дана рада Владе Србије, Имре Керн је рекао новинарима да се тренутно гради пет километара између биковачког кружног пута и бачко-тополског пута.

"Од тога је три километра већ завршено и сада се ради средишњи део, то јест два објекта – натпутњак изнад чантавирског пута и надвожњак изнад будуће брзе пруге Београд–Будимпешта", објаснио је Керн.

Навео је да је вредност радова 780 милиона динара и да је предвиђен рок до краја новембра ове године за завршетак тог дела Ипсилон крака Коридора 10.

Каже да је извођач најавио да би радови могли да буду завршени већ до 1. новембра ове године, чиме би била завршена деоница од 12 киломeтара између ауто-пута и сомборског пута, што би оживело велику индустријску зону.

"Идуће године желимо да завршимо цео пројекат који је започет пре скоро 30 година. У буџету имамо резервисано 1,4 милијарди динара што је довољно за завршетак целог пројекта и крајем идуће године моћи ћемо да користимо ауто-пут до граничног прелаза Келебија", додао је Керн.

Прошле године у августу је отворено пет километара Ипсилон крака Коридора 10 односно сектор 2 – од кружне раскрснице са сомборским путем до кружне раскрснице на бачко-тополском путу.

Деоница од граничног прелаза Келебија до петље Суботица југ дужине око 24 километра треба полуауто-путем да повеже гранични прелаз Келебија са ауто-путем Хоргош–Нови Сад, односно Северним краком Коридора 10.

Кроз Суботицу дневно пролази око 1.000 камиона.

Такође, Ипсилон крак треба да допринесе развоју индустријске зоне Мали Бајмок у Суботици.

Пројекат реализују Министарство грађевине и Коридори Србије.

Прва деоница, део обилазнице и то део сектора 3 у дужини од 1,5 километара изграђен је у марту 2017. године, а вредност изведених радова је била 114 милиона динара са ПДВ-ом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво