На Аеродрому "Никола Тесла" у јуну шест одсто више путника

Аеродром "Никола Тесла" је у јуну 2018. године услужио 539.137 путника, односно шест одсто више у односу на исти месец прошле године, уз 5.651 полетање и слетање, што је повећање од два одсто, саопштено је из београдске ваздушне луке уз процену да јунски показатељи најављују најуспешнију сезону у историји.

У петак 29. јуна забележен је други најбоји резултат од 22.890 путника који су у једном дану користили београдски аеродром, што је само 250 путника мање од апсолутног дневног рекорда забележеног 31. јула 2017 године, наведено је у саопштењу.

Београдски аеродром је 2. јула у поподневним сатима, додаје се даље, већ регистровао 2,5 милиона путника, осам дана раније него прошле године.

У првих пола године опслужено је седам одсто, односно око 150.000 путника више него у истом периоду прошле године, а укупан промет робе и поште повећан је 19 одсто.

Аеродром "Никола Тесла", иначе, већ две године узастопно бележи повећање броја путника и месечни рекорд у броју услужених путника.

Током овогодишње летње сезоне, са београдског аеродрома 36 авио-компанија саобраћа у редовном и чартер саобраћају ка 67 дестинација у редовном и 28 одредишта у чартер авио-саобраћају, подсећа се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар