"Етихад ервејз" остаје партнер у "Ер Србији"

Авио-компанија из Уједињених Арапских Емирата "Етихад ервејз", остаје сувласник "Ер Србије" са уделом од 49 одсто и у потпуности је посвећена партнерству, будући да су се национални авио-превозник Србије и авио-компанија из Уједињених Арапских Емирата договорили о наставку стратешког партнерства.

Компанија из Уједињених Арапских Емирата наставиће да подржава већинског власника "Ер Србије" – Владу Србије, наводи се у заједничком саопштењу "Ер Србије" и "Етихада".

Председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је задовољство због одлуке о наставку стратешког партнерства. 

"Пет година од успостављања партнерства, 'Ер Србија' стоји чврсто на ногама. Циљ акционара био је да се створе нове могућности за компанију и у томе смо успели. Уверени смо да је пред нама време са још бољим резултатима. Можемо да будемо изузетно задовољни перспективом наше националне авио-компаније", изјавила је Брнабићева.

Одлуку о продужетку стратешког партнерства поздравио је и Робин Камарк, генерални директор за стратешка партнерства у "Етихад авијејшон групи". 

"Драго нам је што смо у претходном периоду успели да помогнемо 'Ер Србији' да постане оно што је данас. Радујемо се новој фази нашег стратешког партнерства и у сваком тренутку можете да рачунате да ћемо бити предан и поуздан партнер", нагласио је Камарк. 

Уверен је, каже, да ће време пред нама донети још боље резултате за "Ер Србију".

Актуелни прелазни генерални директор Данкан Нејсмит, као и Деклан Келер, који обавља дужност извршног директора за саобраћај, остаће на тим позицијама до 31. децембра 2018. године.

Чланови Надзорног одбора "Ер Србије" захвалили су се "Етихад ервејзу" на досадашњим резултатима и нагласили да су уверени да ће њихова подршка омогућити да и у наредном периоду "Ер Србија" потврди репутацију коју је стекла, а то је да је добра компанија са одлично обученим особљем и великим бројем дестинација због којих и јесте најбоља компанија у региону, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво