Мали: Раст БДП-а за четири месеца 4,6 одсто

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да у јуну суфицит у буџету износи 22,1 милијарди динара, да је за прву половину године суфицит укупно 30,9 милијарде динара, а да је раст бруто домаћег производа у прва четири месеца ове године износио 4,6 одсто у односу на исти период прошле године.

"Финансије остају стабилне, а суфицит који већ неко време имамо значи више инвестиција, даљи развој привреде и нова радна места. Циљ нам је даље улагање у инфраструктуру, иновације и ИТ сектор. То је оно за шта се боримо и што значи бољу и јачу Србију", истакао је Синиша Мали у изјави за Танјуг.

Прецизирао је и да су укупни редовни приходи у јуну 129,3 милијарди, а расходи 99 милијарди динара.

Када је реч о приходу од пореза на добит грађана, он у месецу јуну износи 4,5 милијарди динара, а повраћај ПДВ-а у овом месецу износи 20,7 милијарди.

Мали је истакао и да је раст бруто домаћег производа (БДП) у прва четири месеца ове године износио 4,6 одсто у односу на исти период прошле године, што је огроман успех.

"Србија има значајно већи раст од просечног раста у региону и Европској унији. То значи да се наша привреда најзад покренула, а најбоље резултате имамо у грађевинарству, трговини, информисању и комуникацијама. Жеља нам је да у будућности још више искористимо потенцијал ИТ сектора, који може да буде велики покретач целе привреде", закључио је Синиша Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи