Михајловићева: УСАИД добар партнер Србије

У Србији има више од 28.000 активних градилишта, а број издатих грађевинских дозвола повећан је за 14,4 одсто у првом кварталу ове године у односу на исти период 2017. рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у разговору са директорком Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Азу ел Абд.

Михајловићева је примила у опроштајну посету Азу ел Абд са којом је разговарала о заједничким пројектима реализованим у претходних неколико година, али и о новим програмима сарадње, наводи се у саопштењу министартва грађевинарства. 

"Заједно смо направили одличне резултате. Реформом и увођењем електронских грађевинских дозвола број активних градилишта се повећава из године у годину, данас их је више од 28.000, а број издатих грађевинских дозвола повећан је за 14,4 процената у првом кварталу 2018. у односу на исти период 2017. године. Све то утиче на раст БДП-а, што је и циљ Владе", рекла је Михајловићева. 

Истакла је и да је заједничка сарадња ресорног министартва и УСАИД-а допринела да Србија од 2015. године до 2018. године на Дуинг бизнис листи Светске банке са 91. места напредује на 43. место, док је у области издавања грађевинских дозвола напредовала за невероватних 176 места, односно са 186. на 10. место Дуинг бизнис листе. 

Аза ел Абд је захвалила потпредседници Владе на одличној сарадњи и истакла да УСАИД жели да настави сарадњу са министарством грађевинарства.

"Заинтересовани смо за програме који ће унапредити инспекцијски сектор у Србији, као и за унапређење јавно-приватног дијалога и партнерства", рекла је Аза ел Абд. 

Аза ел Абд је, каже се у саопштењу, посебно похвалила напоре потпредседнице Владе и Координационог тела за родну равноправност да унапреди положај жена у Србији, истакавши интересовање за сарадњу на пољу економског оснаживања жена и подршке женском предузетништву. 

"Отворени смо за сарадњу у овој области. Тренутно реализујемо ИПА програм, посебно фокусиран на економско оснаживање жена, као и пројекат усмерен на борбу против насиља над женама, припремили смо и први државни извештај о промени Истанбулске конвенције за ГРЕВИО комитет и предано радимо на даљем побољшању положаја жена у Србији", рекла је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво