Французи заинтересовани за модернизацију инфраструктуре

Потпредседница Владе Зорана Михајловић разговарала је у "Палати Србија" с француским привредницима о даљим улагањима у инфраструктуру у Србији.

Француски концесионар "Ванси" требало би да у августу или почетком септембра оперативно преузме Аеродром "Никола Тесла" најавила је министарка саобраћаја Зорана Михајловић после разговора са асоцијацијом "Медеф" коју чине приватни француски инвеститори.

Они су највише заинтересовани да улажу у модернизацију саобраћајне инфраструктуре а највише у железницу и коридор Београд–Будимпешта.

Стратешки пут Србије је чланство у Европској унији и сви закони који се доносе у потпуности су усклађени са њиховим законодавством саопштила је потпредседница Владе. Бриселски споразум, сматра министарка, важан је због будућности Србије

"Међутим сада је најважније да се преговори обављају у миру. О ставовима опозиције нема коментара јер их не разуме", рекла је Михајловићева.

Медеф представља асоцијацију бизнисмена који запошљавају 450.000 радника и обрћу 125 милијарди евра. Највише интересовања је за модернизацију железничке сигнализације, грађевинарство и софтвер.

"Од последњег пута када смо боравили овде пре три и по године Србија је кренула напред, доста тога се променило набоље. Створиле су се нове околности за раст и напредак. Пре свега заинтересовани смо за инвестирање у метро, фабрике за рециклажу отпада и воде и железницу", каже Шарл Паради из Српско-француског пословног савета.

Амбасадор Француске Фредерик Мондолан изавио је да су односи Србије и Француске изванредни, а Француска је ту за подршку развоју и приближавању Србије чланству у Унији.

број коментара 3 пошаљи коментар
(уторак, 26. јун 2018, 11:55)
anonymous [нерегистровани]

ako smo braća kese nam nisu sestre

@Odnosi izvanredni; posmatraj realan život a ne novinarske naslove, ima mnogo primera u suprotnosti sa tvojim komentarom ali nije mesto za to.Samo jedan primer Nemačka je u NATO, uvela sankcije Rusiji ali nije otkazan posao sa Simensom i Severnim tokom.

(понедељак, 25. јун 2018, 22:53)
anonymous [нерегистровани]

Infrastruktura

Da li to misle na onu infrastrukturu koju su nam oni uništavali? I to da bi pomogli teroristima koje i kad uhapse puste na slobodu i još im se izvinjavaju?

(понедељак, 25. јун 2018, 16:11)
anonymous [нерегистровани]

Odnosi izvanredni

a podržavaju otcepljene dela teritorije Srbije i u SB stalna su podrška Kosovu.Ostavimo se diplomatskog recnika i kamuflaže.