Французи заинтересовани за модернизацију инфраструктуре

Потпредседница Владе Зорана Михајловић разговарала је у "Палати Србија" с француским привредницима о даљим улагањима у инфраструктуру у Србији.

Француски концесионар "Ванси" требало би да у августу или почетком септембра оперативно преузме Аеродром "Никола Тесла" најавила је министарка саобраћаја Зорана Михајловић после разговора са асоцијацијом "Медеф" коју чине приватни француски инвеститори.

Они су највише заинтересовани да улажу у модернизацију саобраћајне инфраструктуре а највише у железницу и коридор Београд–Будимпешта.

Стратешки пут Србије је чланство у Европској унији и сви закони који се доносе у потпуности су усклађени са њиховим законодавством саопштила је потпредседница Владе. Бриселски споразум, сматра министарка, важан је због будућности Србије

"Међутим сада је најважније да се преговори обављају у миру. О ставовима опозиције нема коментара јер их не разуме", рекла је Михајловићева.

Медеф представља асоцијацију бизнисмена који запошљавају 450.000 радника и обрћу 125 милијарди евра. Највише интересовања је за модернизацију железничке сигнализације, грађевинарство и софтвер.

"Од последњег пута када смо боравили овде пре три и по године Србија је кренула напред, доста тога се променило набоље. Створиле су се нове околности за раст и напредак. Пре свега заинтересовани смо за инвестирање у метро, фабрике за рециклажу отпада и воде и железницу", каже Шарл Паради из Српско-француског пословног савета.

Амбасадор Француске Фредерик Мондолан изавио је да су односи Србије и Француске изванредни, а Француска је ту за подршку развоју и приближавању Србије чланству у Унији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво