Награде "Европе у настајању", инспирација за компаније

У Лондону су први пут додељене награде за пословне успехе у земљама Средње и Источне Европе без обзира да ли је реч о чланицама Европске уније или не. Фирме и институције из Србије и улагачи у нашу земљу имали су пет номинација за награде организације "Европа у настајању".

"Европа у настајању" може се схватити као еуфемизам за онај сиромашнији источнији део Старог континента. Баш тај део добио је своје прве међународне пословне награде.

"Мислим и надам се да ће награде бити инспирација за компаније и владе овог региона. Све је то део шире слике - показати инвеститорима да ово подручје бележи велики напредак", каже Филип тер Ворт, директор за пословни развој Европске банке за обнову и развој.

Међу номинованима су и Развојна агенција Србије, "Континентал" из Новог Сада, али и нова продавница "Икее" у Београду, као и улагања фирме "Терапласт" у Лесковац и компаније "Јазаки" у Шабац. Лауреат за животно дело је један од архитеката ширења Европске уније ка истоку.

"Политички гледано имамо прворазредне и другоразредне чланове европске породице. Колико схватам, иницијатива "Европа у настајању" жели баш то да промени", каже Гинтер Ферхојген, комесар ЕУ за проширење од 1999. до 2004 .

Над европском економијом уздиже се нови див - Кина. Да ли ће то успорити реформе на истоку континента?

"Суочени смо са огромним изазовом, а једини начин да се са њим носимо јесте да удружимо снаге", рекао је Ферхојген.

Успех рађа успех, порука је организације "Европа у настајању".

број коментара 0 пошаљи коментар